Bouw Eichenhofbahn St. Johann in Tirol gestart!

Bouw Eichenhofbahn St. Johann in Tirol gestart!

St Johann Eichenhof

Na lang te hebben gewacht, is men afgelopen donderdag begonnen met de sloop van de Eichenhof I sleeplift in St. Johann in Tirol. Zoals we eerder hebben bericht is gepland dat de Eichenhof I door een gondel wordt vervangen en de Eichenhof II door een 6 persoonsstoeltjeslift. Eerst was het plan om één lange gondel te bouwen naar de top, met wel twee tussenstations. Waarom dit plan niet is doorgegaan, is nog niet officieel bekendgemaakt. U heeft het overigens zojuist goed gelezen, alleen de Eichenhof I wordt op het moment afgebroken. De vergunning is rond voor deze lift en nog niet voor de Eichenhof II, maar er is nog een kans dat de Eichenhof II dit jaar ook vervangen gaat worden.

De Eichenhof I zal deze winter de Eichenhofbahn gaan heten. Het is een 10 persoonsgondel van de firma Leitner. Ook zou deze lift het Pininfarina design krijgen, lees hier meer over dit design. De lengte van de Eichenhofbahn is 960m, de Eichenhofbahn heeft met 24 cabines een capaciteit van 1800 mensen per uur. En omdat wij Nederlanders altijd graag willen weten wat het kost, zullen we dat ook even melden. De lift kost rond de 7,4 miljoen euro, maar dan krijg je ook wel een hele mooie lift ervoor terug (kijk de visualisatie van het dalstation maar). Overigens wordt na 16 jaar voor het eerst weer een nieuwe lift gebouwd (de laatste was de Bauernalmbahn in Oberndorf).

EIchenhof Talstation

Ook wordt er druk gewerkt aan de bouw van de Speichersee Eichenhof langs de Sportivabfahrt. Ook wordt deze afdaling verbreed op bepaalde punten én krijgt deze afdaling eindelijk sneeuwkanonnen. In totaal gaat er 17 miljoen worden geïnvesteerd in het project Eichenhof, of beter gezegd project Eichenhof 2.0. Op 19 juni 2017 zal de eerste schep de grond in gaan, tot dat worden de voorbereidingen getroffen.

Zoals jullie waarschijnlijk van ons gewend zijn, hebben we ook een hoop foto’s verzameld van de sloop. Ook zitten er een aantal foto’s tussen van de nieuwe sneeuwkanonnen en een foto van de verbreding van de Sportivabfahrt (op de foto is de skiweg aan het einde te zien) We zullen jullie zeker op de hoogte houden komende zomer, ook met onze live-updates van Eric en de Bouwupdates van Roel.

#eichenhoflifte

A post shared by Sigi OisgehtsSchief Braun (@sigibraun) on

#eichenhoflifte

A post shared by Sigi OisgehtsSchief Braun (@sigibraun) on

Bronnen: Meinbezirk, Alpinforum, Stefan Schober, Sigi Braun en Persbericht Skistar

Alpen Reizen

Ook interessant...

7 reacties

 1. Mon schreef:

  1800 mensen per uur, die dan aan de sleeplift moeten hangen, per 2, daar wil ik niet tussen staan….

  • Eric schreef:

   MON, er is daar dan geen sleeplift meer toch…. maar een 10 persoonsgondel….

   • mon schreef:

    het tweede gedeelte eichenhof2, vanaf “de schup” is toch nog niet goedgekeurd….
    dat is toch absurd…?

    • Eric schreef:

     Het 2e gedeelte nog niet maar dat komt vast wel goed. Maar volgens mij hebben we in NL ook dat soort ambtenaren werken. Voor 1 augustus dient men te beginnen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Als we meer nieuws hebben lees je het hier zsm.

 2. yvan schreef:

  misschien kunnen jullie ook wat druk zetten bij de vereniging skistar die verantwoordelijk is voor de bouw, want de zes zetellift is helemaal nog geen zekerheid (bouwvergunning blijft uit) . Heb reeds contact gehad met Mevr. Elke Eckstein met volgend email adres (…) Tot slot de vervanging de 2de sleeplift is voor mij belangrijker want hij is veel langer en moeilijker dan de 1ste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *