De Brixentaler Antlassritt 15 juni 2017

De Brixentaler Antlassritt 15 juni 2017

antlassrit 2

De voorbereidingen zijn al in volle gang. Morgen is het weer zover de Brixentaler Antlassritt (een processietocht te paard) Dan gaan er weer ruiters (in klederdracht) en paarden richting Kirchberg.

Op Sacramentsdag is deze rit die begint in Brixen im Thale bij de kerk. Deze tocht herinnert aan de meer dan succesvolle actie tijdens de 30-jarige oorlog tegen de Zweden. Men gaat dan rond 14 uur richting de Schwedenkapelle bij de Klausenbach in Kirchberg. Tot hier heeft men de Zweden destijds tegen kunnen houden.

Binnen de optocht heerst een behoorlijke rangorde. Alle ruiters mogen alleen mannelijk zijn. De ruiters vooraan zijn boeren uit Klausen met daarachter de familie Schiessl en boeren uit Spertendorf en Bockern. Daarachter rijdt weer de dekaan met de priester uit Brixen, Kirchberg en Westendorf.

Bij de Schwedenkapelle wordt nog een korte dienst gehouden. De ruiters en paarden rijden ook weer terug naar Brixen im Thale. In Kirchberg is deze dag een boerenmarkt. Deze is open van 11 tot 16 uur.

Ook belangrijk om te melden is dat de weg tussen Kitzbühel en Brixen im thale van 13.00 uur tot 16.00 uur is gesloten.

antlassrit

antlassrit 4

antlassrit 3

antlassrit 6

Alpen Reizen

Ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *