De eerste voorjaarsvakantie is ten einde

De eerste voorjaarsvakantie is ten einde, en de drukste week is begonnen. En wat was dat een mooie week ondanks de regen van afgelopen dinsdag.
Tijd voor een resume.

Zaterdag 18 februari 2017 de wisseldag, aangezien het noorden van Nederland vakantie had inclusief de Denen en Zweden was het wel druk maar goed te doen. Vergeet niet dat ook de Engelsen vakantie habben, maar desondanks viel het qua files mee. Het was druk zoals gewoonlijk rond München, maar de echte “chaos” was op de A8 van München naar Kufstein, de grens. De slimme mens ging binnendoor, maar de drukte was te overzien. We reden stapvoets door en binnen een paar minuten was de afslag richting Oostenrijk (Kufstein) inzicht.
Zelf reden wij richting Salzburg om via Inzell richting het FANtastische Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn te rijden, onze ervaring over dit gebied lees je in een ander bericht.

Maar de drukte viel mee.

Uiteindelijk kwam je aan op je plek van bestemming, gevoelsmatig was het beter dan de afgelopen jaren. Althans er lag (weer gevoelsmatig) meer sneeuw in het dal, het weekend was begonnen en dat betekent ook dat het vooral tijdens de wisseldag rustig was op de pistes.

Het had wat gesneeuwd, niet veel maar het maakte wel een prettige indruk dan groene dalen met een wit lint. De voorspellingen waren koud en zonnig overdag, en zo was het ook de zaterdag. Maar al snel wist Jeroen onze FANtastische weerman te melden dat het dinsdag een verschrikkelijke dag zou worden.

Saalbach Hinterglemm

In zijn weerbericht zegt Jeroen het volgende hierover.

Morgen helaas, en ik wou echt dat ik er wat anders van kon maken, maar vrijwel overal de hele dag regen onder de 1500 meter. Er valt 10 tot 14mm regen, 20 tot 25mm in Voralberg en de regio rondom de Hochkonig. Droog blijft het in het uiterste Zuiden tegen Slovenië aan.

In de hogere dalen boven de 1500m,  zoals Lech, Konigsleiten en Obertauern, sneeuwt het gewoon de hele dag.  Hier valt morgen 15 tot 25cm sneeuw. Een prachtige aanwitting !

En zo was het ook gegaan 24 uur regen en boven op de toppen vanaf 1500m sneeuw, het was echt een rampdag zoals we dit hier en hier melden.

Gelukkig hield de sneeuw zich goed, we waren aardig verrast over het kwaliteit van de sneeuw the day after, ik vertelde het volgende hierover.

Ja de pistes zijn aangetast in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, maar desondanks zijn er nog top pistes.

En zo was het ook, aangetast dat was het maar miraculeus toch nog top.

Saalbach Kohlmais dal

Hierboven het dal van de Kohlmais kijkend naar de Bernkogelbahn, ook te zien de Turm 6er.

© Michel

De dagen erna was het top de zon scheen maar wat was het warm, gelukkig kwam op vrijdag in veel gebieden de bevrijdende sneeuwval. Maar niet voor iedereen, zo had Skiwelt bijna geen sneeuwval. Zeker in het dal was er niet iets van betekenis, terwijl het in het Skicirus tot in het dal sneeuwde. Maar gelukkig werd het koud, op zaterdag merkte je dat en in veel skigebieden wederom de sneeuwmachines hun werk deden.

Het zou een rustig weekend worden, maar vanaf dinsdag.

Vanaf dinsdag wordt het weer sterk wisselvallig. De westcirculatie komt helaas weer flink opgang, en de straalstroom komt regelrecht op Oostenrijk te staan. Aan de Noordkant van deze stroom is de lucht koud genoeg voor sneeuwval tot in de dalen, in het Zuiden is de sneeuwgrens schikbarend hoog.

Lees meer hierover in het weerbericht van Jeroen.

Een herhaling van afgelopen dinsdag zit er waarschijnlijk niet in. Meer hierover zal Jeroen jullie bijpraten.

Maar terug naar de eerste voorjaarsvakantie, de zaterdag was dus koud dat leverde mooie plaatjes op. Een hoop mensen zijn al in de nacht of heel vroeg in de morgen vertrokken.  Het zou heel druk worden in Oostenrijk en Duitsland. Voor de mensen die terug reden naar Nederland viel het wel mee, andersom was het een echte chaos rond München. Zelfs de binnendoor wegen waren erg druk.

Met als dieptepunt een Oekrainsche chauffeur die even de A7 voor Rasthof Hasselberg Ost wilde oversteken, het gevolg was dat een gezin hem aanreed. De man heeft het niet overleeft, erger nog het gezin zit met een trauma en de auto is total-loss. Dit resulteerde ook nog in een kilometers lange file op deze A7 tussen Homberg en Kassel

De eerste voorjaarsvakantie zit erop, we “moeten” weer een jaar werken voordat we weer richting FANtastisch Oostenrijk kunnen en genieten van het witte goud.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *