Informatie Brixen im Thale (794 m)

Pistekaart SkiWelt 2016 2017

Brixen im Thale? ligt op zo?n half uur rijden van de Oostenrijks-Duitse grens (Kiefersfelden/Kufstein)? Dit dorp is een bij Nederlanders geliefde bestemming dit komt oa. omdat de appartementen en hotels relatief prijsgunstiger zijn dan de accommodaties in omringende dorpen. Brixen im Thale is ook een rustiger dorp als je ??n en ander vergelijkt met Westendorf en Kirchberg. Tussen deze 2 dorpen is Brixen im Thale ingeklemd. Voor de apres ski moet je ook bij het gondelstation blijven. De Brixner Stadle en Papalapub daar gebeurt het allemaal. In het dorp zelf is weinig tot lees geen apres ski.

Brixen im Thale is daardoor ook een ideale bestemming voor gezinnen. Het skigebied maakt onderdeel uit van het skigebied Skiwelt. En de liften van het skigebied van Brixen beginnen direct in het dorp. Een 6-persoons gondel brengt je richting Hoch Brixen (1300 meter) en de Skiweltbahn (8-persoons) brengt je meteen op de Choralp (> 1800 meter) hierdoor zijn er 2 opstapplaatsen en zijn de wachtrijen tot een minimum beperkt. Tevens is er een aansluiting vanaf de Camping lift tot het hele gebied.

Brixen im Thale is zeer centraal gelegen. Vanuit Brixen im Thale ben je direct aangesloten op het skigebied Skiwelt. Hiervandaan kun je ski?n in onder meer Westendorf, Soll, Ellmau, Going, Itter, Hopfgarten, Scheffau. Maak je gebruik van de All Star Card dan is het 5 km rijden naar Kirchberg en ook daar liggen zo n 150 km aan pistes te wachten.

Interactieve kaart Skiwelt.