Olympische Spelen naar Innsbruck?

Olympische Spelen naar Innsbruck?

Op 15 oktober 2017 dan mogen de Oostenrijkers naar de stembussen, een verkiezing in Oostenrijk met een Olympisch tintje?

Op die dag kan er gestemd worden voor het parlement in Oostenrijk. Ook zal er op 15 oktober een referendum gehouden worden, insteek van dit referendum is een 3e bod voor de Olympische Winterspelen van 2026.

Een onderzoek naar de haalbaarheid is gehouden, deze studie zal 21 juni 2017 gepresenteerd worden. Dit is net voor de zomer en na de zomer zal de strijd in de verkiezingen los barsten en kan de discussie over de winterspelen op de achtergrond aanschuiven. Gelukkig wordt alles op 1 dag gehouden zodat de Oostenrijkers niet twee keer naar de stembus hoeven te gaan.

Oostenrijk heeft al 2 keer de Olympische Winterspelen georganiseerd, dat was in 1964 en 1976, Beide keren in Innsbruck, en daarmee is Innsbruck de enige stad ter wereld die de Olympische Spelen twee keer ontving. Naast Innsbruck wil Zwitserland ook de spelen in 2026 organiseren, zij hebben Sion naar voren geschoven. Ook denkt Barcelona na en is het Turkse Erzurum kandidaat, andere steden zijn (bron):

  • Almaty Kazakhstan
  • Calgary Canada
  • Patagonia Argentinië
  • Sapporo Japan

Mocht Innsbruck de bid winnen dan zal het weer een spelen organiseren 50 jaar na de laatste keer. In 2019 zal beslist worden waar de winterspelen van 2026 gehouden worden. De volgende winterspelen zijn in Pyeongchang Zuid Korea (2018), daarna is Peking China de gaststad. Peking zal hiermee de eerste stad zijn die zowel de zomer als de winterspelen heeft georganiseerd.

Meer info: tt.com

Summittravel728x90

728x90-Bizztravel

Chaletsplus

Ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *