Pinzgau Parties, feesten in zomer en herfst in omgeving Zell am See Kaprun

Gabi had ons al verteld dat er leuke feesten zijn in Pinzgau en dat heeft ze voor jullie maar even opgeschreven.

Pinzgau parties

Velen van jullie weten dit waarschijnlijk al, maar de Oostenrijkers zijn niet vies van een feestje.Deze feesten vinden voornamelijk in de zomermaanden plaats, wanneer het lekker weer is en er lang door gefeest kan worden. Over het algemeen heeft elk feest zijn eigen thema. Maar enkele dingen hebben ze steevast gemeen: live muziek, eten en… veel bier!

Bauern Herbst – Zell am See, Kaprun

Bauernherbstkase

© Zell am SeeKaprun Tourismus – http://zellamsee-kaprun.com

Het ‘Boeren-feest’ staat in het teken van al het lekkers wat het boerenleven te bieden te heeft. Want de boerderijen zijn nog steevast een belangrijke pijler in elke Oostenrijkse berggemeente. Niet zo raar dus, dat hier met respect en feestelijk mee omgesprongen wordt. In Zell am SeeKaprun beginnen de feestelijkheden voor Bauern Herbst eind augustus en lopen door tot begin november.
Het openingsfeest vindt plaats op de Schmitten-berg op 3 september vanaf 10:00. Gevolgd door de ‘Heimatabend’ in het kasteel van Kaprun op 5 september (vanaf 20:00) en het Bauern Herbst-feest in Kaprun op 9 september (vanaf 11:00).

Dorffest – Kaprun

Kaprun dorpsfest

© Zell am See-Kaprun Tourismus – http://zellamsee-kaprun.com

Dé festiviteit van de zomer, met name ook voor de lokalen, is eigenlijk toch wel het dorpsfeest of ‘Dorffest’. Twee avonden lang (11 en 12 augustus, vanaf 19:00) staat het centrum van Kaprun in het teken van muziek, eten, drinken en gezelligheid. Op verschillende podia zijn allerlei artiesten te zien en beluisteren, diverse standjes verkopen lokale specialiteiten en overal vloeit het Oostenrijkse bier rijkelijk. De lokale mensen zijn veelal uitgedost in dirndls en lederhosen, en dit dragen ze met trots. Kortom, een evenement om bij te wonen!

Almabtrieb – Thumbersbach

Almabtrieb Brixen im Thale 2014

Een ‘Almabtrieb’, of alm-afdrijving, luidt het einde van de zomer in. Na een goede zomer op de almweides, word al het vee weer veilig naar huis gebracht. Als alle koeien gezond zijn gebleven tijdens het zomerseizoen, wordt dit natuurlijk rijkelijk gevierd. Uitgedost met prachtige bloemenkransen en kronen, hun gepoetste bellen en familiewapens, worden de kuddes terug naar het dorp gedreven. Als alle dieren beneden en uitgesorteerd zijn, wordt het succesesvolle seizoen feestelijke afgesloten met muziek, drank en eten. Wie nog nooit een Almabtrieb bij heeft gewoond, moet dit zeker eens
meemaken. De Almabtrieb in Thumbersbach, aan de andere kant van het meer van Zell am See, vindt op 9 september plaats vanaf 11:00.

Oktoberfest – Schloss Prilau, Maishofen

Iedereen heeft natuurlijk wel eens van het ‘Oktoberfest’ gehoord. De grootste en bekendste is natuurlijk de variant welke in München plaats vind; de Münscher Wies’n. Maar zowel in Duitsland als Oostenrijk, kent het oktoberfeest een rijkelijke traditie. Wil je een keer iets echt speciaals mee maken? Bezoek dan het oktoberfeest in kasteel Prilau in Maishofen. Dit prachtige kasteel ligt op een geweldige lokatie, combineer dit met de feestelijk uitgedoste bezoekers en het lekkere bier en bretzels, en je hebt een succesformule voor een feestelijk festijn. Dit evenement vindt plaats op 17 september vanaf 11:00.

Alpen Reizen

(Visited 150 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *