Pitztal: Gebiedsoverzicht

skier pitztal gletsjer

© pitztal.com

Het Pitztal is een langgerekt dal met daarin de dorpen Arzl, Jerzens, St Leonhard en Wenns, maar het gebied is vooral bekend door haar Gletsjer.

Het gebied ligt op zo’n 934 km vanaf Utrecht, kom je met het OV dan ligt Innsbruck op ca 60km en het treinstation Imst-Pitztal op ca 3 km. Beide gevallen kan men met een bus naar het desbetreffende dorp.

Het gebied ligt op ca 20 minuten rijden vanaf de snelweg.

Pisteplan Hochzeiger Pitztal

Skigebied

Het Pitztal bevat drie skigebieden, dit zijn de Hochzeiger, Rifflsee en de Pitztaler Gletsjer. De Hochzeiger is het grootste skigebied van de drie met 40 km aan pistes. Naast het skien kan men ook Langlaufen, is er op de Hochzeiger een 6 km lange rodelbaan en is het Pitztal 2 funpark rijk.

Skipassen

De prijs van een skipas varieert van locatie, tijd, en datum van aanschaf, maar een dagkaart ligt tussen de €39,- (Rifflsee) en de €50,- (Pitztal Gletsjer) voor volwassenen. Kinderen zullen een paar euro goedkoper zijn, en tot 10 jaar zijn ze sowieso gratis. Kinderen die geboren zijn in 2012 of later zijn gratis, kinderen die geboren zijn tussen 2008 en 2011 zijn gratis bij aanschaf van een volwassene skipas (Prijzen 2017)

Meer info: hier 

Pistekaart Gletsjer Pitztal Rifflsee

Leuk om te weten

De gletsjer is de hoogst gelegen gletsjer van Oostenrijk, en heeft ook de hoogste berg van Tirol de Wildspitze (3.768 m). De hoogstgelegen gondel staat ook hier, het is de Wildspitzbahn die je naar een hoogte van 3.440 km brengt. Ook is de gletsjer het begin van de skitour naar de Wildspitze, en bij het bergstation van de Wildspitzbahn ligt het hoogstgelegen Cafe van Oostenrijk, op 3.440 meter.

Met 90% van de pistes boven de 2000 m is het gebied gegarandeerd sneeuwzeker.

Meer info zie Pitztal.com

Ski Outlet Logo

(Visited 112 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

1 reactie

  1. Johan Bosch schreef:

    geen Jerenz maar Jerzens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *