Goldener oktober, volop nazomer opkomst!

De eerste herfstvakantie week zit er aan te komen, aankomende vrijdagmiddag krijgen het midden en zuiden van Nederland vakantie. En dan gaan er weer vele Nederlanders richting Oostenrijk. Voor deze 1e groep ziet het begin van de herfstvakantie er fraai uit. Want de nazomer komt terug…

Momenteel is het nog koel en meest bewolkt in Oostenrijk. Verspreidt valt er een buitje en de sneeuwgrens ligt rond de 2000 tot 2500 meter. In het hooggebergte is het al enige tijd volop winters, zoals ook hier bij de Rudolfshutte in het nationale park Hohe Tauern.

Maar de komende dagen wint de zon steeds meer terrein, vooral hoog in de bergen waar je boven alle inversie’s zit. Een redelijk sterk hogedrukgebied rondom de Middellandse Zee duwt het slechtere weer van de Oceaan richting Scandinavie waardoor het ook warmer wordt.

Later deze week wordt het zelfs nazomer, met temperaturen in de 20 graden. Toch zit er een addertje onder het gras, de zon neemt in kracht af, waardoor mist die vanuit de nacht is ontstaan maar moeilijk oplost. In de lagere delen van Oostenrijk kon het dus best wel eens een grijze week worden. Zoek dan vooral de hoogte op!

Ja hier valt weinig aan toe te voegen. Gewoon genieten!

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Summit Travel Zoek en Boek

(Visited 83 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *