De zomer komt op de valreep weer helemaal terug

Het is vandaag 20 augustus en daarmee eindigen de hondsdagen, en dus ook het hoogtepunt van de zomer. De dagen worden weer korter en langzaam nadert september, en daarmee ook de nazomer. Maar juist nu dat de hondsdagen eindigen lijkt de zomer weer helemaal op te leven! We krijgen nog een paar prachtige dagen in Oostenrijk…

Vandaag zaten we nog in een noordenwind en vooral in de Noordelijke deelstaten was het nog uitgesproken fris. Op veel plaatsen kwam de temperatuur niet boven de 20 graden en waren er vele wolkenvelden en zelfs enkele buien aanwezig. Richting het Zuiden was het al weer wat aangenamer met meer zon en temperaturen van net 20 graden.

Maar vanaf de oceaan maakt een hogedrukgebied zijn intrede. Vanavond nog wordt de Noordelijke afvoer afgesnoerd en komen we in de kern van het hogedrukgebied terecht. Het hogedrukgebied wordt onze kant opgeduwd door ex-Orkaan Gert. Dank je Gert!

Morgen wordt het al een stuk aangenamer. In de ochtend kan er hochnebel in de bergen liggen die het de zon nog eerst moeilijk maakt. Maar over het algemeen is er al meer ruimte voor de zon. In de middag zullen er stapelwolken ontstaan die vooral richting het Oosten kunnen uitsmeren. Desondanks is het veel aangenamer met temperaturen die kunnen oplopen van 21 tot 25 graden. Het blijft overal droog.

Heel saai maar toch waar, vanaf dinsdag wordt het met de dag warmer en zonniger. Dinsdag wordt het op uitgebreide schaal 24 tot 29 graden, donderdag kan het landelijk ruim 30 graden worden. De kans op (onweers)buien is klein tot donderdagavond. Hierna nemen de kansen wel toe maar door de termijn waar we over praten is dit onzeker. We kunnen dus op de valreep van de Hoogzomer nog even volop gaan genieten. Dat wordt zonnebaden en zwemmen…

Saai hé ? hahaha

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

(Visited 54 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *