1 mei de dag van de arbeid en de 1 meiboom

1 meiboom

1 mei de dag van de arbeid en de 1 meiboom

De 1 meiviering is in Oostenrijk erg bekend. Het is de dag van de arbeid en op deze dag kun je in vele dorpen zien dat er een 1 meiboom staat. Dat is eigenlijk een hele lange houtenpaal (was oorspronkelijk toch echt een boom) met aan de bovenkant nog de contouren van een kerstboom (niet altijd).

Dit feest kan wel eens gepaard gaan om in deze boom te klimmen of om maar iets aan de top aan te raken. Normaal gesproken is het echt een feestdag in de dorpen maar dat zal dit jaar echt anders zijn.

In St. Johann in Tirol was de 1 meiboom afgelopen jaar zeker van de partij maar van een feest daar was geen sprake van.Hieronder zie je dat de boom recht werd gezet.

Wij gaan ervan uit dat volgend jaar dit feest gewoon weer gevierd gaat worden in heel Oostenrijk.

1 mei boom @tvb brixental

foto @TVB Brixental

Haus Steiner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...