1 Meiboom in Going viel zevenjarig raakt gewond

Going 1 meiboom ongeval

Going 1-meiboom, helaas ging het mis bij het stellen van deze 1-meiboom Foto @Tirolertageszeitung video screenshot Vimeo

1 Meiboom in Going viel zevenjarig raakte gewond

In plaats van het avondmeifeest beleefde Going gisteren een tragedie. De 1 meiboom en de kraan kantelden en raakten een zevenjarige jongen. Deze raakte ernstig gewond.

Gisteren werd in Going eigenlijk alles al voorbereid. Na de middag zou de 1 meiboom met een kraan op het dorpsplein worden geplaatst en in de avond zou het meifeest plaatsvinden. Om 13.40 uur kwam er echter waarschijnlijk een abrupt einde aan alle meivieringen door een sterke windvlaag. Het onvoorstelbare gebeurde: de boom en het kraandeel vielen om, waarbij een zevenjarige jongen uit het dorp gewond raakte, die op zijn scootertje  daarheen was gekomen om getuige te zijn van de plaatsing van de 1 meiboom.

Jongen “had veel geluk”

Na medische noodhulp werd het kind onmiddellijk met de reddingshelikopter naar het ziekenhuis gevlogen. Er kwam veel geluk bij kijken. Het kind had veel beschermengelen aan zijn zijde!

Eerste diagnose: Bij het ongeval liep de jongen door vallende delen (vooral door de vallende kraanarm) ernstige verwondingen op aan de voeten en verwondingen van onbepaalde graad aan het gezicht.

Alle meivieringen in Going afgelast

De Goinger Landjugend, die opdracht gaf voor de bouw van de meiboom, schakelde een ervaren specialistisch bedrijf in. Burgemeester Hochfilzer: “Dit bedrijf zet op verschillende plaatsen regelmatig meibomen op met behulp van kranen.” En legt uit: “De gemeenschap wordt zwaar getroffen. Wij steunen de ouders van de jongen volledig en hopen dat hij snel weer veilig thuis kan komen. Maar we steunen ook volledig onze plattelandsjongeren, die een gespecialiseerd bedrijf hebben ingehuurd om de boom op te zetten. Het opzetten van de boom hoefde niet officieel geregistreerd te worden.”

Pas onlangs was de ernstige schade aan het dorpsplein, bijvoorbeeld bij Gasthof Wilder Kaiser – een decor voor de Bergdoktor-serie. Dit jaar zijn er geen meivieringen in Going: “Evenementen worden uiteraard afgelast”, aldus de dorpsbaas.

Wij wensen de jongen een zeer spoedig herstel.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×