10 ideale skigebieden voor beginners

Saalbach vanaf de Bernkogel

10 ideale gebieden voor beginners

De wintersport is voor de één lekker knallen op perfect geprepareerde rode of zwarte pistes, de ander is blij dat hij of zij van een blauwe piste af kan.

Voor beide geldt dat het vaak een week genieten is van een witte wereld, lekker eten en vaak de Après ski. Terwijl de gevorderden graag naar gebieden gaan met het nodige aan uitdagingen zijn er ook een hoop die net hun eerste kilometers op de pistes wagen. Maar er zijn ook een groot aantal mensen die gewoon willen genieten met vrienden, familie of het gezien.

Dan is het aantal aan blauwe pistes één van de belangrijke criteria voor het boeken van een verblijf.

Hier een lijst met 10 Oostenrijkse gebieden die ideaal zijn voor gezinnen met kinderen, beginners, plezierskiërs en de terugkerende wintersporter die aan haar of zijn techniek wil spijkeren. Onderstaande lijst is willekeurig gekozen gekeken naar de hoeveelheid blauwe pistes in combinatie met het totaal aantal pistes.

  • Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Zeer bekend bij Nederlanders en met zijn 270 km aan pistes is er genoeg te beleven. Naast de rode en zwarte pistes heeft het gebied 140 kilometer aan blauwe pistes genoeg voor o.a. gezinnen en beginners. Tel je het skigebied van Zell am See erbij dan heb je meer pistes voor de beginner.

  • Skiwelt Wilder Kaiser Brixental

Ook zeer bekend bij Nederlanders met 126 km aan blauwe pistes is ook dit 288 km grote gebied ideaal voor beginners.
SkiWelt 1 maart 2022 Ribbels

  • Kitzbühel Kirchberg

Uniek skigebied met een zeer bekende dorp (Kitzbühel) waar jaarlijks de bekendste skiwedstrijd ter wereld gehouden wordt. Het 181 km tellende skigebied heeft desondanks 94 km aan blauwe pistes.

  • Winklmoosalm Steinplatte

Een klein maar overzichtelijk gebied met “maar” 18 km aan blauwe pistes, het totale gebied heeft 42 km skipiste en je skiet in twee landen namelijk Steinplatte in Oostenrijk en Winklmoosalm in Duitsland. Met name het Duitse deel is ideaal voor de beginner.

  • Almenwelt Lofer

Het gebied van Lofer is ook niet zo groot maar 32 km van de 46 km is blauw, dat maakt dit uiterst ideaal voor de beginner en gezinnen. Het is een klein gebied en het is er ook nooit heel erg druk.

  • Zugspitz Arena

Een groot gebied met Lermoos, Berwang en de pistes op Zugspitze als bekendste plekken. Ook dit gebied ligt deels in Duitsland en deels in Oostenrijk. De blikvanger is de bijna 3000 meter hoge Zugspitze, deze ligt in Duitsland terwijl de rest in Oostenrijk ligt. In Zugspitz Arena kan men genieten van 144 km aan pistes waarvan 79 blauw zijn.
Bramberg am Wildkogel

  • Wildkogel Arena

Met 75 km is het niet een groot gebied maar het heeft wel 35 km blauwe pistes. Voor gezinnen met kinderen is dit ideaal, veel faciliteiten zijn geschikt om de kinderen te leren skiën.

  • Werfenweng

Op slechts 45 km van Salzburg en 5 minuten van de A10 Salzburg – Villach ligt een klein gebied met 29 km aan pistes. Van deze 29 km is 13 km blauw en met name bij de pistes lager gelegen vind je een hoop blauwe pistes. De beginners vinden hier tal van mooie afdalingen.

  • Salzburger Sportwelt

Dit 244 km grote gebied heeft met 103 km blauwe pistes veel voor beginnende skiërs. Met uitzondering van Zauchensee kun je in ieder dorp goed terecht. Met name Kleinarl is misschien wel de beste bestemming voor beginners.
Kitzbüheler Horn 25 december 2021

  • Montafon Brandnertal

Een groot skigebied met 124 km blauwe pistes maakt het skigebied Silvretta Montafon en de omliggende skibergen ideaal voor gezinnen met kinderen met name de afdalingen rond Silbertal, Schruns, Tschagguns en Vandans.

Disclaimer

De lijst is willekeurig en uiteraard zijn er meer gebieden waar een beginner of gezinnen aan hun trekken kunnen komen. Gebieden zoals Obertauern, het Stubaital, Silvretta Montafon, Sölden, Serfaus Fiss Ladis, de Maiskogel in Kaprun en de Kitzsteinhorn bieden ook het nodige aan blauwe pistes.

Heb je tips over een gebied laat het ons weten via de bekende wegen, reactie op de sociale media kanalen of per e-mail info@fantastischoostenrijk.nl

Summit Travel banner 2020 1000x600

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...