10-jarige zwaargewond bij ski-ongeluk in Scheffau

Ongeval Helikopter

ter illustratie

10-jarige zwaargewond bij ski-ongeluk in Scheffau

Een 10-jarige Duitse jongen is donderdagochtend zwaargewond geraakt bij een ski-ongeluk in Scheffau. Kort na 9.00 uur skiede de jongen op piste 66 (rood/blauw) in de Skiwelt Wilder Kaiser af in de richting van de Südhanglift. Voordat hij het dalstation binnenging, kon hij niet meer op tijd remmen en crashte hij tegen het draaihekje bij de ingang van de lift. Volgens de politie liep de 10-jarige jongen ernstige verwondingen op aan zijn bovenbeen. Na eerste hulp werd hij per reddingshelikopter naar het Kufstein-ziekenhuis gevlogen.

Ongeval Helikopter

Helaas nog meer ongelukken

Bij verschillende ski-ongelukken in Tirol zijn in de loop van donderdag verschillende wintersporters gewond geraakt, waarvan sommige ernstig.

Kühtai

In Kühtai skiede rond 10.15 uur een skister de rode piste 1 af. De 34-jarige vrouw bleef aan de rechterkant van de helling staan. Meteen daarop skiede een Duitser met zijn snowboard aan dezelfde kant van de helling met lange bochten naar beneden. De 52-jarige Duitser wilde de skiester achterlangs passeren en maakte een bocht naar rechts. Precies op dat moment ging de skister echter weer van start. De twee kwamen in botsing. De snowboarder ging over de ski’s van de skister, die viel en raakte daarbij ernstig gewond. De vrouw is behandeld door een arts en vervolgens per ambulance naar de kliniek van Innsbruck gebracht.

Hochfügen

Een vader en zijn zoon waren samen op pad in Hochfügen. Ze skiede op een blauwe piste (11a) toen de 48-jarige in botsing kwam met de 20-jarige zoon. Hoe dit gekomen is, is niet duidelijk. De zoon raakte gewond aan zijn rug en hoofd en moest met de helikopter naar het ziekenhuis van Schwaz worden gevlogen.

Obergurgl

Even later, rond 10.30 uur, gebeurde er ook een ongeval in het skigebied van Obergurgl. Een Engelse  vrouw (59) en een onbekende skister kwamen met elkaar in botsing op de rode piste 5. Waarom is nog niet duidelijk. De 59-jarige raakte zwaargewond, de tweede skister hielp haar samen met andere mensen. De gewonde werd per helikopter naar het Zams Hospital gevlogen. Er werden echter geen gegevens uitgewisseld tussen de twee skisters, dus de identiteit van de tweede vrouw is niet opgehelderd.

Bron: Tiroler Tageszeitung 1, Tiroler Tages Zeitung 2

Ongeval Helikopter

ter illustratie

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Chalet.nl grote banner 900-600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...