12 Peaks Trophy een skitocht over 12 toppen in Ski Amadé

Zauchensee

Zauchensee ter illustratie © Martine de Boer vrienden van FANtastisch Oostenrijk Facebook

12 Peaks Trophy een skitocht over 12 toppen in Ski Amadé

Een skitocht die je moet doen als je in dit immens gebied bent, de 12 Peaks Trophy in Ski Amadé.

Zet deze tocht op je lijst van de must-do. Een skitocht van 46 km die je naar 12 toppen brengt via 30 liften en 21 pistes door 5 valleien. We hebben het over de 12 Peaks Trophy! De 12 Peaks Trophy is een sportieve uitdaging die je naar de mooiste bergtoppen van de regio brengt en je beloont met adembenemende panorama’s.

De tocht is makkelijk te doen in één dag, maar wil je het rustig aan doen kan je hier meerdere dagen over doen. Starten kan op verschillende locaties en onderweg ski je op de pistes van Snow Space Salzburg en Salzburger Sportwelt.
12 Peaks Trophy

De 12 toppen

Onderweg zul je tijdens deze skitocht geen gebrek hebben aan mooie uitzichten. De volgende toppen zul je gaan passeren.

 1. Gernkogel (1787 meter)
 2. Hirschkogel (1755 meter)
 3. Sonntagskogel (1850 meter)
 4. Spathkogel (1813 meter)
 5. Grafenberg (1702 meter)
 6. Grießenkar (1890 meter)
 7. Toplinger Berg (1980 meter)
 8. Mooskopf (1980 meter)
 9. Family Berg (793 meter)
 10. Rosskopf (1929 meter)
 11. Gamskogel (2188 meter)
 12. Tauernkar (1890 meter)

De 12 Peaks Trophy in detail

Om deel te nemen aan de 12 Peaks Trophy registreer je je gewoon op MYPEAKS en laat je daar je skipasnummer achter. Op de Skiline portals (bijv. Skiline terminal) kun je zien welke kabelbanen je nog moet skiën om aan het einde van de dag de felbegeerde Trophy te kunnen ophalen. Dit is in de vorm van een badge (kosten 1,50 euro) of een sticker bij de kassa.

De kleur van de Trophy hangt af van hoe lang je nodig hebt voor de complete skironde (zwart: op één dag, rood: tijdens je skivakantie).

De hoogtepunten

Tijdens deze tocht kom je verschillende hoogtepunten tegen, hier een overzicht.

 • St. Johann/Alpendorf: Minstens een keer zo snel als Hermann Maier de piste af? Geen probleem – bij de snelheidscontrole bij de Gernkogel in Alpendorf kun je in je beste “schuss”-houding over de blauwe pistes naar beneden skiën en krijg je een foto als bewijs, inclusief je topsnelheid.
 • Wagrain: Film je afdaling en laat tegelijkertijd je snelheid meten – de Ski Movie bij Grafenberg maakt het mogelijk.
 • Flachau: Het fotopunt bij de Grießenkar is waarschijnlijk de beste panoramaplek in het skigebied. Hier heb je een weids uitzicht over de Alpen en kun je het vastleggen met een foto.
 • Kleinarl: Ga je de competitie met je vrienden niet uit de weg? Ga dan naar de Cross Run, de boardercross- en skicrossbaan, waar je tegelijk met anderen de piste af kunt racen.
 • Flachauwinkl: Een absolute must in Flachauwinkl is het sneeuwpark Absolut Park. Zelfs als je geen freestyler bent, zal je versteld staan van de coole sprongen van de profs en je zult echt onder de indruk zijn van het perfect gevormde park. Durf jij het aan…?
 • Zauchensee: Voel je als een skister op de FIS Women’s World Cup afdaling op de Gamskogel. De Kälberloch afdaling is één van de meest veeleisende afdalingen in het damesskicircus.

Meer informatie ga naar: snow-space.com of 12peakstrophy.com

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Superskicard

© superskicard.com

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×