Nieuwe gondel 12er Express in Hinterglemm

 

Saalbach.com

12er Express SHLF

Nieuwe gondel 12er Express in Hinterglemm In Hinterglemm onderaan de Westgifpel verrijst een nieuwe gondel, deze zal de beginnerslift bij de Oberschwarzach verbinden met de pistes op de Zwölferkogel.

De 10 persoons gondel zal 12er Express gaan heten, en wordt gebouwd door Doppelmayr. Men heeft gekozen om een gondel te bouwen in plaats van een stoeltjeslift uit veiligheidsoogpunt dit valt te lezen op de facebookpagina van Saalbach Hinterglemm, de reden waarom het 12er Express gaat heten (referende aan een 12 persoonslift) i.p.v. 10er Express is niet duidelijk. In Saalbach Hinterglemm spreekt men de 12er Express uit als de Zwölferexpress, dus de express naar de Zwölferkogel. De naam is onder de Duitstaligen logischer, men weet direct dat het in dit geval gaat over de Zwölferexpress.

Men is al met de bouw begonnen en op de pagina van Hotel Tallheim valt te lezen dat men eerst de Oberschwarzach sleeplift gaat verplaatsten richting het funpark en zal terugkomen als een dubbele sleeplift. Het dalstation van de 12er Express zal komen in de buurt van Oberschwarzach sleeplift en eindingd vlakbij Karl-Renner Haus en de Xandl Stadl.

Meer info is nog niet bekend.

Ook kregen we te horen dat bekende Kohlmaisgipfelbahn in de planning zit om vervangen te worden, deze lift is een trein van 5 gondels waarvan er vier rijden. We houden jullie op de hoogte.

Bron: Saalbach Hinterglemm

12er express

Summittravel728x90

 

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...