14-jarig meisje overleden bij ski-ongeluk in Tirol

Ongeval Helikopter

ter illustratie

14-jarig meisje overleden bij ski-ongeluk in Tirol

Een 14-jarig meisje is gisteren, woensdag, omgekomen bij een ski-ongeluk in Seefeld in Tirol.

Terwijl ze met haar vader bergafwaarts ging, kwam ze buiten de piste terecht en kwam met haar hoofd tegen een boom, zei de politie van Tirol vandaag. Hoewel ze een helm droeg, liep ze waarschijnlijk dodelijke verwondingen op. Het exacte verloop van het ongeval is echter nog onduidelijk en de politie doet een oproep voor informatie.

Het meisje was waarschijnlijk met haar vader op de piste, maar hij skiede  vooruit en merkte pas in het dalstationgebied dat zijn dochter hem niet volgde. Tijdens zijn zoektocht ontdekte de vader het meisje in het laagste gedeelte van de piste, naast een boom. Samen met andere skiërs verleende hij onmiddellijk eerste hulp, trof reanimatiemaatregelen en deed een noodoproep. Alle hulp kwam voor het meisje te laat.

Neem voor relevante informatie contact op met de politie Seefeld op 059133 / 7124.

PS Het is zeker nog even uitkijken op de piste. De pistes kunnen op sommige plaatsen ijzig zijn, doordat er niet heel veel sneeuw is gevallen de laatste tijd. Daar gaat vanaf komend weekend weer verandering in komen… Hopelijk dan ook geen dramatische ongelukken meer zoals deze.

Familie en bekenden veel sterkte in deze zware tijd.

skioutlet 2022 grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×