Proef met 140 km/u in Oostenrijk is een succes!

Proef met 140 km/u in Oostenrijk is een succes!, terwijl wij in Nederland onze maximumsnelheid op de snelwegen verlagen, verhogen de Oostenrijkers juist hun maximumsnelheid. De proef waarbij je overdag met 140km/u over de Westautobahn mocht blijkt succesvol. De proef genaamd ’tempo 140′ is daarom verlengd.

Op de Inntalautobahn zal de maximumsnelheid 100km/u blijven (foto: Jeroen Elferink)

Sinds augustus vorig jaar mag er op diverse autosnelwegen, waaronder de Westautobahn, overdag 140km/u worden gereden. Volgens Asfinag, de Oostenrijkse wegbeheerder, levert de verhoging opvallende uitkomsten. Zo zijn de ongelukken op deze proefsnelwegen gehalveerd en is de uitstoot van stikstof niet toegenomen. Daarbij is het aantal file’s ook niet toegenomen en de doorstroming bevorderd. Alleen de CO2 uitstoot is iets toegenomen, maar deze toename valt te verwaarlozen aldus Asfinag.

Vanuit Oostenrijkse milieu-instanties klinkt wel wat kritiek. Zo zou het project ’tempo 140′ tegen de Europese regels om de CO2 uitstoot te verlagen ingaan. Maar omdat volgens Asfinag de toename te verwaarlozen is blijft de maximumsnelheid op de snelwegen 140 km/u.

Tauern Autobahn
De Oostenrijkse regering is in ieder geval niet van plan de maximumsnelheid te verlagen naar 130km/u. De proef blijft daarvoor te succesvol. Of de maximumsnelheid wordt uitgebreid naar andere snelwegen is nog onduidelijk. Bevestigd is wel dat de maximumsnelheid van 100km/u op de Inntalautobahn blijft zoals hij nu is. Dit komt door de lokale atmosferische toestand in dit dal.

(Bronnen: Asfinag, ORF, viennaAT, nachrichtenAT)

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy, Bandana verdienen van FANtastisch Oostenrijk?

We hebben een aantal Buffy’s of Bandana’s beschikbaar. Mocht het koud weer zijn tijdens jouw wintersport dan is het dragen van zo’n buffy best comfortabel. Maar wil je er een bandana van maken dan kun je dat ook doen. Maar zo’n Buffy van FANtastisch Oostenrijk kun jij ook krijgen of verdienen. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.

Maak een leuk bericht (max 300 woorden) of verzorg een mooie update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op info@fantastischoostenrijk.nl . Voeg nog wat foto’s en of een video toe. Jouw bericht mag overal overgaan. Mooiste lift, afdaling, goed restaurant, skischool etc. Wil je graag zo’n Buff ontvangen dan weet je wat je moet doen… en jouw bericht wordt uiteraard dan ook nog gepubliceerd op FANtastisch Oostenrijk.

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Banner Indoor Ski & Snowboard Zaanstad

Ski Outlet Logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×