15-jarig meisje valt twaalf meter vanuit de skilift

Helikopter Topfoto

ter illustratie

15-jarig meisje valt twaalf meter vanuit de skilift

Woensdagmiddag gleed in het skigebied Silvretta in Ischgl een 15-jarig meisje uit Denemarken uit de stoeltjeslift en viel twaalf meter naar beneden. Ze moest per helikopter naar de kliniek in Innsbruck worden gebracht.

De tiener was op reis met haar ouders. Samen met andere skiërs zaten ze in een 8-persoons stoeltjeslift. Toen de lift in ging, kon het meisje volgens de politie niet goed op de stoel zitten. De 15-jarige gleed toen uiteindelijk uit de stoel.

De verwondingen zijn onbekend. Het meisje kon een tijdje vastgehouden worden door haar vader en een andere skiërs. Maar uiteindelijk viel de tiener. Ze bleef op de rand van de helling liggen met verwondingen van onbepaalde aard. Daar kreeg ze de eerste verzorging van het pistereddingsteam en vervolgens per reddingshelikopter naar de kliniek in Innsbruck.

Ischgl 3 december 2022

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×