16 jarige met familie bewust off-piste

Lawine
Foto is niet van het ongeval. Bron: Zeitungsfoto.at

Woensdag kwam het bericht dat er een familiedrama had afgespeeld in St. Anton, nu blijkt dat het drama zelf veroorzaakt is door de 16 jarige jongen die met de familie bewust off-piste is gegaan.

Het verhaal was dat zij waarschijnlijk de weg waren kwijt geraakt. Hierdoor zouden zij per ongeluk buiten de pistes zijn gekomen. Hier veroorzaakte de 16 jarige een lawine die hem vervolgens noodlottig werd. Zijn ouders en broer werden niet geschept door de lawine en bleven ongedeerd.

Maar……

Toch bewust off-piste

In eerste instantie is  het heel triest 16 jaar en dat is natuurlijk veel te jong, maar de waarheid blijkt toch anders te zijn. Vandaag komt tt.com met ander bericht, hierin staat dat de familie toch bewust het risico heeft genomen off-piste te zijn gegaan. Dit ondanks alle waarschuwingen en lawineniveau 4. De familie had al diverse ritten buiten de piste gedaan, dit keer werd er een lawine veroorzaakt. Of de 16 jarige het heeft veroorzaakt is nog steeds onduidelijk, er werd aangenomen dat hij dit zelf heeft veroorzaakt. De 16 jarige werd begraven onder 2 meter sneeuw, zijn levenloze lichaam werd na 20 minuten gevonden. Zijn moeder die gedeeltelijk vast zat kon zichzelf bevrijden.

Ook zijn de nationaliteiten bekend, de familie kwam uit Australië.

Bron: tt.com

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×