16.000 mensen geweigerd bij Duitse grensovergang

voorjaarsdvakantie

16.000 mensen geweigerd bij Duitse grensovergang

Bijna 16.000 mensen zijn tussen 14 en 20 februari 2021 geweigerd bij de Duitse grensovergang met Tirol en Tsjechië. In totaal werden er 104.178 mensen bij de grens gecontroleerd.

In een week tijd werden er in totaal 15.877 van de in totaal 104.178 mensen geweigerd waaronder 4522 mensen zonder een negatieve Coronatest. De Duitse regering heeft de Tsjechische Republiek, Slowakije en grote delen van Tirol tot zogenaamde virusvariant gebieden verklaard.

Sinds zondag 14 februari mogen alleen Duitsers en buitenlanders met een verblijfsvergunning in Duitsland vanuit deze gebieden Duitsland binnenkomen. Er zijn uitzonderingen voor vrachtwagenchauffeurs en grensgangers met beroepen die relevant zijn. Zij moeten een negatieve Coronatest hebben die niet ouder is dan 48 uur.

“Het aantal afwijzingen is proportioneel afgenomen sinds de controles begonnen, omdat de reizigers zich door de controles steeds meer in overeenstemming met de regels gedragen”, aldus een tevreden Duitse politiechef Dieter Romann.

Lees ook onze liveblog.

Bron: Krone.at

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×