1e skiles voor Marith Niels en Koen

Niels bij skischule Aktiv

1e skiles voor Marith Niels en Koen. Skilessen voor de allerkleinste, we kregen van Jan Huibers een video toegezonden waarbij zijn kinderen voor het eerst op wintersport zijn geweest. Een korte video waar je al meteen kunt zien de vorderingen vanaf dag 1. Skischule Aktiv heeft de kinderen begeleid zodat papa aan het einde van de week toch even met de dochter de pistes op kon.

Dag 1 Koen

Marith

en aan het eind van de week was het resultaat zichtbaar, Vader Jan kon skiën met zijn dochter en de jongens van 5 zullen dat wellicht wel met de Krokusvakantie gaan doen.

Koen en Niels 1e en 2e

Marith met skijuf

Jan Huibers skien met dochter

… en moeders die had priveles…..

Priveles van Roland Skischule Aktiv

Nog even wat informatie over de skischool waar de kids les hebben gehad. Maar deze info tref je natuurlijk ook in andere gebieden aan. Het is zeker aan te bevelen de kinderen lessen te laten volgen zodoende leer je meteen de juiste techniek en wordt het in de toekomst een optie om met de kids mee te skiën. De vraag is wekl hoelang want hoe ouder ze worden…. dan wordt het een probleem om ze toch bij te houden.

Skischule Aktiv

Op wintersport met kleine kinderen kan de eerste keer best even spannend zijn. Zijn de kinderen wel oud genoeg, hoe zullen ze het in de sneeuw vinden en houden ze het wel vol? Heel begrijpelijk maar wat zonde om het daardoor niet te ondernemen! Als skilerares ervaren wij namelijk dat ook jonge kinderen veel plezier ervaren in de sneeuw. Het kinderland is dan de plek waar de jongste kinderen en de van de skischool worden verwelkomt. Een fijne plek met een korte rolband, loop tapijten, vrolijke figuren en leuk speelmateriaal. De kinderen maken hier spelenderwijs kennis met de sneeuw en de ski’s. Ze leren hier bijvoorbeeld, lopen, glijden maar ook het maken van een pizzapunt.  Kortom, de ultieme plek om kennis te maken met de sneeuw en de eerste meters op de ski’s te maken!

Voor de kleintjes (3/4 jaar) wordt er de mogelijkheid gegeven om een halve dag les te nemen van 10:00-12:00, dit omdat skiën natuurlijk ook best vermoeiend is en het leuk is om met papa en mama te sleeën in de sneeuw en sneeuwpoppen te bouwen.

De iets oudere kinderen blijven afhankelijk van niveau in Kinderland of gaan met de skileraar de piste op. Op zondag- of maandagmorgen laten de kinderen hun niveau zien bij het voor skiën. Op basis hiervan wordt er een groepsindeling gemaakt, waardoor de kinderen op hun eigen niveau worden ingedeeld.

Iedere groep krijgt een skileraar toegewezen die de kinderen de hele dag op allerlei leuke avonturen mee neemt, waarbij onderweg natuurlijk genoeg aandacht wordt besteed aan leuke technische oefeningen, maar waarbij ook zeker tijd is voor een ‘spelletje’ en het eten van een gummibeer. Tussen de middag is er de mogelijkheid om met de skileraar te eten. Deze kinderen skiën dan ook van 10:00-12:00 en van 13:00 tot 15:00.

Op donderdagmiddag kunnen de kinderen aan hun familie laten zien hoeveel ze in die week geleerd hebben, want dan staat namelijk de wekelijkse wedstrijd gepland. Voor de kinderen is dit natuurlijk hartstikke leuk en spannend, waarbij ze allemaal een echt wedstrijd nummer krijgen. Na afloop krijgt iedereen als beloning een oorkonde en een medaille of beker.

Als echte skiliefhebbers snappen we best dat je ook zelf gewoon lekker wil skiën en hoe doe je dat dan met kinderen jonger dan +/- 3 jaar? Er is de mogelijkheid om kinderopvang in het dal te regelen, zodat ook de echte kleintjes een fijne tijd hebben.

Brixen im thale

Hoe was jouw 1e skiles. Wil je jouw 1e skiles met ons delen? Stuur dan een e-mail naar info@fantastischoostenrijk.nl

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...