Nog een keer 20 graden in Oostenrijk

Alweer 20 graden in Oostenrijk: de dalen worden groen!

Nog een keer 20 graden in Oostenrijk
Vandaag wordt het nog een keer 20 graden in Oostenrijk. De zuidwestenwind voert bijzonder warme lucht aan voor medio februari waardoor het in de lagere dalen weer 20 graden kan worden. Vooral in het Inn- en Rheintal verwachten we vanmiddag weer hoge waardes. Ook op de skipistes is het warm met een vorstgrens die naar 3000 meter stijgt.

Vanmorgen start de dag met veel ruimte voor de zon. Tijdens de vroege ochtend kan het in beschutte dalen nog een graadje vriezen. Maar zodra de zon erbij komt, en de wind iets aantrekt, stijgt het kwik razendsnel. Vanmiddag wordt het uiteindelijk 14 tot 20 graden in de dalen. Op 1500 meter ligt de temperatuur tussen de 7 en 9 graden en vorst zien we pas boven de 3000 meter. Naast veel zon trekken er geregeld ook wat sluierwolken over. Met het warme weer in combinatie met de zon zullen veel skipistes snel slecht worden. Vooral op de zuidhellingen is het halverwege deze ochtend al rap gedaan.

Vanavond en komende nacht blijft het helder. Bij het wegvallen van de wind kan het in enkele dalen nog hard afkoelen. Maar iets de berg op blijft het kwik veelal boven nul. Later in de nacht trekken er meer hoge wolkenvelden over.

Storingen komen vanaf morgen langzaam dichterbij

Morgenochtend is er eerst nog ruimte voor de zon, maar al snel raakt het bewolkt. De middag verloopt overwegend bewolkt, enkel in Karinthië blijft de zon nog langere tijd schijnen. Tot de avond blijft het nog overal droog. Morgenavond en in de nacht naar donderdag volgt regen in Vorarlberg en later Tirol. De sneeuwgrens ligt rond de 1900 meter.

Donderdag volgt een bewolkte en enigszins natte dag. Vooral tijdens de ochtend kan het overal enige tijd regenen, sneeuw valt er pas vanaf 1900 meter. Het droogst blijft het in Karinthië. Later op de dag wordt het droger, maar de zon weet niet echt door te breken. Ook vrijdag is het bewolkt en volgt er in de loop van de dag opnieuw regen.

Veel spreiding in de EPS voor dit weekend

Tijdens het weekend probeert kou vanuit het noorden de Alpen te bereiken. Het is nog de vraag of dit echt lukt, maar met een zekerheid van 60 tot 70% kan er weer eens sneeuw tot in alle dalen vallen. Grote hoeveelheden zien we echter niet in de weerkaarten.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...