Bijzonder vroege 20 graden in Oostenrijk

Voor het eerst dit jaar steeg het kwik naar 20 graden (archieffoto)

Bijzonder vroege 20 graden in Oostenrijk
Voor het eerst dit jaar steeg het kwik in Oostenrijk naar 20 graden. Vanmiddag steeg in Innsbruck het kwik naar 21,6 graden. Ook elders in Oostenrijk was het bijzonder warm vandaag. In vrijwel het hele Inntal, als ook Rheintal als rondom Salzburg lag het kwik vanmiddag tussen de 18 en 20 graden. Normaal wordt de eerste 20 graden pas half maart gemeten in Oostenrijk.

Overigens is deze 21,6 graden geen nieuw februari record. Het record ligt op 22,1 graden in Graz. Deze temperatuur werd vorig jaar op 19 februari gemeten. Ook in 2019 steeg de temperatuur in februari al eens naar de 20 graden. Kortom de laatste jaren lijkt 20 graden geen uitzondering tijdens de februari maand.

Ook de rest van de week blijft het bijzonder warm in Oostenrijk. Dit zijn natuurlijk niet de berichten die we willen lezen aan het begin van de voorjaarsvakantie. Of de winter nog terug komt deze vakantie? Lees het morgenochtend om 08:00 uur in het weerbericht.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Dit vind je ook FANtastisch...