2017: Het jaar van de KitzAlpbike

2017: Het jaar van de KitzAlpbike

KitzAlpbike Brixen Im Thale

Afgelopen zomer heb ik in Brixen Im Thale een E-bike gehuurd en ben ik op deze manier de SkiWelt gaan ontdekken. Ik heb er toen een blog over geschreven die je HIER kunt nalezen.

In mijn vakantieperiode vond in Oostenrijk de KitAlpBike plaats. Een geweldig festival waar ik één echt hoogtepunt in zag: De Hillclimb Brixen Im Thale. Hierbij is het de bedoeling om zo snel mogelijk vanuit het dal bij de BrixnerWirt en het gemeentehuis naar HochBrixen te fietsen.

Kijk nog maar eens naar het filmpje van vorig jaar.

Na dit evenement gezien te hebben en een dagje de mountainbike ontdekt te hebben in SkiWelt is mijn doel voor 2017 om aan dit onderdeel deel te nemen. Natuurlijk werd ik door de neef van mijn vader Henk Pijpers enorm geïnspireerd (het blijft bij ons dan gelukkig in de familie)

Bij de Hillclimb Brixen im Thale ontmoeten hobby fietsers en elite sprinters elkaar. Het evenement is dus voor amateur en professionele mountainbikers het grootste MTB Mountain sprint event van Oostenrijk over een lengte van 6 kilometer en zijn er 500 hoogtemeters te overwinnen.

Van jong tot oud, vrienden en collega?s. Een sprint die je alleen fietst of in groepsverband.

Naast mijn skiplezier kom ik gezien de ligging van SnowWorld Landgraaf en het feit dat ik er heel dicht in de buurt woon ook al enige jaren in de Healthclub om te werken aan mijn eigen fitheid.

Healthclub Landgraaf

Enkel jaren geleden ging ik tegen mijn 35-jarige leeftijd aan en dan merk je langzaam dat er het een en ander verandert in je lichaam en het je meer moeite kost om hetzelfde gewicht te houden of het gewicht te verminderen. Nu lag dat in mijn geval ook aan mijn voeding en het onregelmatige eetpatroon dat ik had. Daarnaast ben ik een zoetekauw. Tijdens het werk kon ik de weerstand van een lekkere snoep-pot vaak niet weerstaan.

Op een gegeven moment helpt de opmerking ?Ik ben gewoon te klein voor mijn BMI? simpelweg niet meer en moet er actie worden ondernomen. Om mijn nieuwe doel te kunnen bereiken heb ik deze week een afspraak gehad bij de Healthclub. Hier is een beginmeting gemaakt en gekeken naar spiermassa, vetpercentage en de stofwisseling. Op basis hiervan heb ik een op maat gemaakt sportschema gekregen en kan ik nu heerlijk aan de slag gaan.

Natuurlijk lukt het niet alleen met sporten. Ga ik natuurlijk op de voeding letten en pak ik vaker de mountainbike door het mooie Limburgse landschap om zo in juni een mooi verslag te kunnen schrijven voor onze website.

Roel

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...