2020 start zonnig in Oostenrijk

Allereerst de beste wensen op deze nieuwjaarsochtend. 2020 is begonnen, en daarmee ook een nieuw decennium. Hopelijk met veel mooie zomerdagen en sneeuw in de winter.

Vandaag is het in ieder geval prachtig weer. 2020 kan niet beter starten met een strakblauwe hemel. Slechts in een enkel dal hangt wat mist of nevel, maar deze zal snel oplossen. Meer mist of nevel hangt in het flachland. Vanmorgen vriest het op veel plaatsen nog, maar vanmiddag stijgt vrijwel overal de temperatuur tot boven nul. Enkel in schaduwrijke dalen blijft het kwik onder nul. Op 2000 meter is het 3 graden in Voralberg tot 8 in het uiterste oosten.

Verwachting voor morgen, donderdag

Na opnieuw een koude nacht met lokaal strenge vorst, volgt een zonnige dag. Ook de 2e dag van 2020 brengt veel zon. Ten opzichte van vandaag volgt maar weinig verandering. In de loop van de dag kan er in de bergen wel een matige tot krachtige zuidwestenwind komen te staan. In de dalen stijgt de temperatuur naar -1 tot 8 graden.

Ook vrijdag weinig verandering met veel zon. In de bergen staat wel veel wind, die soms stormachtig uit het westen kan komen. In de dalen is weinig aan de hand. Tijdens de middag volgen meer wolkenvelden vanuit het noordwesten. Dit is een voorteken van een weersverandering.


Als we al naar de frontenanalyse voor vrijdagmiddag kijken zien we de weersverandering nadering. Een koufront komt op Oostenrijk af. Deze trekt zaterdagmiddag Oostenrijk binnen met koudere lucht en sneeuwval.

Kou-uitbraak van komend weekend, met sneeuwval/nordstau

Zaterdag op zondag ontstaat dan een nordstau met enige tijd sneeuwval aan de noordkant. Morgen gaan we naar details hiervan kijken. Ook zondag en maandag is het koud met -10 op 1500 meter.

Sowieso volgt morgen een uitgebreidere weeranalyse.

Jeroen Elferink

Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht