2023 start met zon en absurd hoge temperaturen

De beste wensen voor 2023!

2023 start met zon en absurd hoge temperaturen

Allereerst allemaal de beste wensen voor 2023! Dit nieuwe jaar gaat van start waar de oude eigenlijk eindigde: met veel zon en hoge temperaturen. Vanmiddag zou het lokaal 19 graden kunnen worden met veel zon.

Vanmorgen start de dag in sommige dalen nog met wat mist of nevel. Vooral de regio Zell am See en rondom de Bodensee kan de dag wat grijs starten. Maar bij een aantrekkende föhn lost dit snel op. Wat volgt is een zonovergoten dag, slechts af en toe trekken er sluierwolken over. De zon schijnt hier veel beter doorheen dan de sluierbewolking van gisteren. Daarbij stijgt de temperatuur naar 12 graden op 1500 meter hoogte, in sommige dalen kan het 15 tot lokaal 19 graden worden. Een lenteachtige start van 2023 dus.

Morgen volgt opnieuw een lenteachtige dag met veel zon. Wel trekken er wat meer sluierwolken over die het de zon wat lastiger maken. Wel doet de temperatuur een klein stapje terug, op 1500 meter kan het ruim 10 graden worden. In de dalen is het dan met 13 tot 17 graden ook erg warm.

Dinsdagochtend trekt een koufront van west naar oost over Oostenrijk, het is bewolkt en vooral tijdens de ochtend regenachtig. Vanaf 1400 meter valt wat sneeuw. Helaas zal er niet veel vallen, hooguit een centimeter of 5. Maar elke centimeter telt dit de komende tijd.

Woensdag breekt de zon weer door en is het zacht, op 1500 meter ruim 8 graden. Maar de dagen erna volgt waarschijnlijk een voorzichtige overgang naar wisselvalliger en kouder weer. We vangen signalen op dat het zomaar rond of vooral na het weekend goed wit kan worden. We hopen het, want de eerste week van 2023 start niet al te fraai zo. Kortom we duimen op deze eventuele mooie overgang.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...