23-jarige skiër begraven in een lawine in Hochgurgl

Helikopter ongeval

ter illustratie

23-jarige skiër begraven in een lawine in Hochgurgl

Een jonge skiër verloor een ski buiten de piste, waardoor een lawine ontstond die hem meenam. Hij kon zichzelf echter bevrijden.

Donderdagochtend was een 23-jarige Duitser off-piste aan het skiën, door rotsachtig terrein in het skigebied Hochgurgl, toen hij een ski verloor en viel. Er brak een lawine uit en werd vervolgens bedolven door de lawine. Alleen zijn rechterhand stak uit de sneeuw. Hij kon zich echter ongedeerd bevrijden.

Na de lawine heeft een getuige een noodoproep gedaan, waardoor een actie van de bergreddingsdienst van Obergurgl, de pistereddingsdienst, de medische noodhelikopter, de politiehelikopter en de politie is gestart. Behalve de 23-jarige werd niemand begraven.

De afgelopen dagen is er veel sneeuw gevallen aan de zuidkant van de alpen en laten we hopen dat daar niets gaat gebeuren qua lawines maar we vrezen het ergste met de sneeuw die daar is gevallen of nog gaat vallen.

Helikopter ongeval

ter illustratie

Wijnen Astrid & Thérèsa

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...