Van 25 graden naar sneeuwval


Van 25 graden naar sneeuwval

Een koufront heeft gisteravond met enkele onweersbuien aan de noordkant een einde gemaakt aan een haast zomerse periode. Vandaag ligt dit front over Oostenrijk, maar is amper actief te noemen. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af, daarbij groeien enkele wolken vanmiddag uit tot buien. Daarbij kan het nog altijd 13 tot lokaal 20 graden worden. De 20-er zien we aan de zuidkant. Maar vanavond is het dan echt schluss met de vroege zomerwarmte.

Het paasweekend verloopt koel maar wel overwegend droog. Met een noordelijke wind worden wolkenvelden aangevoerd en op 1500 meter vriest het enkele graden zaterdag en ook nog zondag. In de bergen is het dus licht winters, in de dalen kan het kwik vooral donderdag nog naar de 10 graden schieten. De noordenwind is wel guur en maakt het voor het gevoel nog kouder.

Maandag volgt nog een korte opleving van fraai lenteweer. Een zwak ruggetje van hogedruk zorgt voor een tijdelijke weersverbetering. In heel Oostenrijk schijnt de zon flink en de temperatuur weet nog de 14 tot 18 graden te halen. Aan het eind van de middag volgt vanuit Duitsland een koufront en tijdens de avond begint het te regenen in Vorarlberg. In de nacht naar dinsdag breidt deze neerslag zich uit. Daarbij zakt de sneeuwgrens naar 400 meter.

Dinsdag vallen er dan sneeuwbuien tot dal niveau. De winter is dus weer helemaal terug! Er kan 5 tot 20 centimeter sneeuw vallen, de hoeveelheden wisselen nog in de modellen. De dagen daarna zet het koudere winterweer of door of volgt een zwak hoog met nog altijd koele temperaturen maar wel met af en toe zon. Afwachten dus.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht