25 graden en zon, maar de winter komt nog terug


25 graden en zon, maar de winter komt nog terug

Vanaf vandaag is het voor langere tijd genieten van prachtig lenteweer. De temperaturen lopen deze week overdag op naar 18 tot zelfs 25 graden. Kortom het lijkt zelfs wel een beetje zomer. Maar of de winter echt weg blijft?


Een groot hogedrukgebied zorgt voor zonnige en warme condities. Vandaag schijnt de zon al flink in het midden en westen van het land. Daarbij loopt de middagtemperatuur op naar 14 tot 19 graden. Morgen schijnt de zon in heel Oostenrijk en wordt het op uitgebreide schaal 20 graden.


Dinsdag en woensdag bereikt de warmste luchtsoort Oostenrijk. Het wordt op beide dagen 21 tot 25 graden. De magische 25 treffen we vooral in de lagere dalen van het westen en zuidoosten. Als dit gebeurd hebben we een nieuw warmterecord voor de maand maart in Tirol, Karinthië en Salzburgerland te pakken. Woensdagmiddag kan in de middagperiode wel een stapelwolk uitgroeien tot een lokale (onweers)bui. Ja dat seizoen breekt ook weer aan.


Donderdag volgt een omslag en vrijdag gaat er waarschijnlijk een pak sneeuw tot 1000 meter vallen aan de Oostenrijkse noordkant. De winter is nog niet voorbij. Ook als we de pluim hierboven bekijken voor 1500 meter hoogte zien we dat het mooie zomerse weer voorlopig niet meer terugkeert. Het gaat van te warm voor de tijd van het jaar naar te koud.


Op de ultra lange termijn zien we vervolgens diep winterse kaarten met sneeuwbuien in bijna heel Europa. In Oostenrijk betekent dit weer sneeuwbuien aan de noordkant met mogelijk opnieuw een dik pak tot in de dalen. Het zal wat zijn…

Jeroen Elferink

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht