3 Lawinedode en nog 1 vermist!

In Vorarlberg is het misgegaan. Eigenlijk wil ik het woord MIS niet eens gebruiken. Het woord DRAMA wil ik het ook nog niet noemen voor deze skiërs. Wel is het een groot drama voor de nabestaanden.

Als je bij Lawinewarstufe 3/4/5 buiten de pistes opgaat of op afgesloten pistes gaat skiën dan heb ik alleen nog maar medelijden richting de nabestaanden ….voor de slachtoffers daar hebben we het dan maar niet over. Wellicht een zeer kritische noot maar wellicht kan ik toch wat skiërs afhouden van buiten de pistes te gaan skiën of op afgesloten pistes.

Voor de nabestaanden is dit drama gebeurd in Voralberg. Op zaterdag 12 januari 2019 gingen 4 Duitse skiërs een dagje skiën in Lech. Ze zijn ook gaan skiën op een piste die gesloten was en zijn daar begraven onder de sneeuw.

Lawinebord Pitztal

Het ziet er dan nog zo mooi uit en het is erg aanlokkelijk om dan juist die piste op te gaan. Als je niet je hersens laat beslissen ga je natuurlijk die piste op …. En dat gebeurde met als resultaat 3 doden en nog 1 persoon vermist.

Rond 19:50 heeft de vrouw van één van de skiërs de vermissing gemeld bij de politie. De groep skiërs is gelokaliseerd noordelijk van de Rüfikopfbahn dmv de mobiele telefoon. Om 23.00 uur zijn 3 skiërs gevonden (57, 36 en 32 jaar) Door de sterke sneeuwval en het grote lawinegevaar moest de zoektocht naar de vierde persoon gestaakt worden. De nog vermiste persoon is 28 jaar oud.

Wat ook blijkt is dat men alles bij zich had qua noodmateriaal. Ondanks het uitklappen van de airbag is dit toch niet altijd een middel dat je kan redden. Veel verwondingen zijn achteraf geconstateerd en de skiërs zijn gestikt onder de grote sneeuwmassa…

Er was sprake van lawinewarnstufe 3 (boven de 2000 meter) en deze gaat zondag weer omhoog. Voor deze reddingsactie werden ingezet de Bergrettung van Lech, Brandweer, medewerkers van de bergbahnen en Alpinepolitie. Al deze mensen hebben hun eigen leven ingezet om deze mannen te redden…helaas tevergeefs….

Bron: Heute

Lawine Stufe 5

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...