Van 30 graden naar regen en sneeuw

Vandaag is er een tweedeling in Oostenrijk. Het noorden heeft te maken met nog flink zonnig zomerweer terwijl het aan de zuidkant zwaar bewolkt is. Uit de bewolking valt zo nu en dan een bui. Uiteindelijk volgt frontale regen met enkele onweersbuien. Later vanmiddag verspreid de regen zich uit de hoofdstad. Aan de noordkant staat een flinke föhn, hier ook de hoogste temperaturen. Het kan hier 20 tot 26 graden worden, in de regen veelal 14 tot 19 graden. Op 2000 meter is het in Vorarlberg 10 graden en inKarinthiëe 2 graden.

Morgen wordt het weer overal warmer en zonniger. Met een aantrekkende föhn wordt het 21 tot 28 graden. De 28 in föhn dalen en Flachland.

Donderdag bereikt het aprilzomertje haar maximum. Met een harde föhn wind en veel zon wordt het aan de noordkant 24 tot 30 graden. Lokaal dus tropisch warm en zwembadweer. Later in de middag zijn enkele stevige onweersbuien mogelijk. In de nacht naar vrijdag trekt een koufront Oostenrijk binnen. Er volgt een temperatursturz. Op het front kan het soms flink regenen en waaien. Ook is onweer mogelijk.

Vrijdag overdag is het in west Oostenrijk flink afgekoeld. Het regent en waait hier flink, waarbij de sneeuwgrens naar 1400 meter zakt. In het oostelijke Flachland is het nog lang zonnig. Hier kan het nog één keer 28 graden worden. Uiteindelijk volgen hier zware onweersbuien met hagel en windstoten.

Het weekend verloopt uitgesproken koel en nat.

Jeroen Elferink

Alpen Reizen

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×