30cm sneeuw morgenmiddag in Vorarlberg!

Vandaag blijft het föhnig, de wind komt uit het Zuiden en sterk. In de typische föhn dalen kunnen windstoten tot over de 100km/u voorkomen. Later vandaag trekt de wind verder aan en is stormachtig. Desondanks is het nog redelijk zonnig, vooral over de lijn Innsbruck-Klagenfurt schijnt de zon soms flink. Maar in Oost-Tirol raakt het dermate bewolkt dat er uiteindelijk ook regen valt. Het is met veel bewolking 10 tot 14, met zon 20 graden.

Morgenochtend trekt het koufront Vorarlberg binnen. De wind draait hier naar het Westen. Daarbij regent het flink, waarbij de regen tot 700 meter overgaat in sneeuwval. Het kan hier morgenmiddag enkele uren flink door sneeuwen. Voor het koufront uit staat er nog een krachtige föhn. In deze warme lucht kunnen onweersachtige buien in Oost-Tirol en Karinthië ontstaan. Hier zakt de sneeuwgrens naar ‘slechts’ 1400 meter. De middagtemperatuur ligt morgen tussen de -2 in St. Anton am Arlberg tot +20 in de hoofdstad Wenen.

Morgenavond trekt het koufront Oostwaarts. Ook in Tirol en het Salzburgerland volgen pittige sneeuwbuien tot 700 meter. Maar wel neemt de intensiteit van de neerslag flink af. Aan de grens met Bayern valt amper sneeuw (of regen).

Uiteindelijk valt er tot vrijdagochtend ruim 30 centimeter sneeuw tot in de dalen van Vorarlberg. Rondom de hoofdkam kan zelfs een halve meter vallen. De uitschieter zien we in Oost-Tirol met een metertje. Maar deze hoeveelheden zien we hier pas boven de 2000 meter.

Vrijdag is het vaak zwaar bewolkt en fris. De sneeuwgrens stijgt naar 1000 tot 1400 meter. Uit de bewolking vallen soms enkele winterse buien. Grote neerslaghoeveelheden worden niet verwacht. Het is in de dalen 4 tot 10 graden. Tijdens het weekend keert de lente terug.

Met veel zon wordt het zaterdag 15 en zondag weer 20 graden. Genieten!

Jeroen Elferink

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht