Op naar de 35 graden in Oostenrijk

Het minder mooie weer dat we enkele dagen geleden nog hadden verwacht is helemaal van de weerkaarten gepoetst, sterker nog de zomer trapt deze nieuwe week het gaspedaal helemaal in. Vandaag start namelijk een zinderend hete week! De 35 graden komt in zicht…

Vandaag is het opnieuw in heel Oostenrijk zonovergoten. Ook in Voralberg en Tirol zien we meer zon. Al blijven er ook sluierwolken overtrekken. De temperatuur stijgt snel en vrijwel overal komt het kwik uit rond de 30 graden. Op hoogte in de bergen is het warm met 20 graden op 2000 meter. Dat is voor het eerst sinds de winter voorbij is. Later deze namiddag ontstaan boven Duitsland en Italië flinke onweersbuien. Er bestaat een kans dat Vorarlberg of Tirol hier een vlaagje van mee krijgt. Al is de kans aanzienlijk kleiner in vergelijking met gisteren.

Morgen min of meer hetzelfde beeld in heel Oostenrijk. Vorarlberg en Tirol krijgen wel weer meer last van het schampende koufront en meer wolkenvelden trekken over. Verspreid over de dag kunnen er aan de Bodensee diverse buien vallen. Later ook met onweer en hagel in Tirol. Elders blijft het zonnig en warm. Richting het oosten wordt het heet met 30 tot 33 graden. Ook de nachten zijn uitgesproken warm, nergens komt het hier meer onder de 20 graden.

Het is ook deze hitte waar Oostenrijk uiteindelijk komende week mee te maken krijgt. Lagedrukgebieden trekken meer en meer richting West Europa (Nederland onder andere) en geven in Oostenrijk ruimte voor hitte en zonneschijn.

En daarmee ontpopt juni zich als echte zomermaand. Donderdag kan het zelfs 35 graden worden! Zwembadweer dus.

Jeroen Elferink

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Instagram Banner

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht