35ste Knödelfest in St. Johann in Tirol

35ste Knödelfest in St. Johann in Tirol

(c) Franz Gerdl

Knödelfest, op 24 september 2016 is het weer zo ver, de 35ste editie van het Knödelfest in St. Johann. Je kan allerlei verschillende knödel eten aan de langste knödeltafel ter wereld. We zetten voor jullie op een rijtje wat er allemaal te doen is.

Al meer dan 30 jaar dekken 16 restaurants uit de Regio St. Johann de langste knödeltafel ter wereld. Alle denkbare variaties uit de regio worden op de 300 meter lange tafel geserveerd. De 22 verschillende knödel bestaan onder andere uit Tiroler Knödel, Germknödel, Speckknödel, Schoko-Vanilleknödel, etcetera. Speciaal voor deze dag worden er ongeveer 26000 knödel gemaakt. Ook zijn er vijf verschillende muziek groepen die voor het nodige entertainment zorgen.

Het hele Knödelfest duurt 3 dagen, verspreid over de dagen zijn verschillende activiteiten. Zo kun je op vrijdag 23 september meedoen aan een wandeling naar de Harschbichlalm om 9 uur ’s ochtens voor het Almererfest dat om 11 uur begint. Om 20 uur is er op het plein in St. Johann een optreden van het muziekkapel. Tegelijk is er in Oberndorf in Gasthof Neuwirt een Tiroler Avond. Ook is er nog muziek in Café Rainer vanaf half negen.

Op zaterdag 24 september is om 12 uur het hoogtepunt van het hele feest, dan is de tafel geopend. De entree kost 4 euro. Daarbij krijg je ook nog een receptenboek van 40 bladzijdes. Op zondag 25 september is er dan nog tot slot om 11 uur op het dorpsplein een optreden van “Die Zillertaler”.

Meer informatie over onder andere het programma vindt je HIER. Bekijk ook de onderstaande video:

Summittravel728x90

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht