3e Lockdown verlengd en Hotels pas eind februari open!

Kaprun Kitzsteinhorn vlag

3e Lockdown verlengd en Hotels pas eind februari open!

Sinds 26 december zit Oostenrijk alweer in een derde lockdown en een einde is nog niet in zicht. Zo meteen om 11 uur geeft de Oostenrijkse regering weer een persconferentie. Tot gisteravond is een vergadering geweest met alle Landshauptmannen en de regering en wat daar echt uit is gekomen dat horen we dus om 11 uur.

De verwachting is dat de lockdown wordt doorgetrokken naar 7 februari 2021.

FFP2 masker en afstand naar 2 meter

Maar er is ook een opening te verwachten per 8 februari 2021 voor de handel, contactberoepen, musea maar de regels zullen dan wel scherper neergezet worden. Een FFP2 masker zou dan de basis zijn en de minimale afstand gaat naar 2 meter.

Scholen, Hotels, Restaurants

Scholen zouden wellicht openen vanaf 8 februari maar dat kan in wat deelstaten anders zijn omdat er juist na deze datum ook nog vakantie is. BV 1 week openen en dan 1 week vakantie dat kan betekenen dat men niet voor 1 week open gaat om vervolgens weer een week vrij te zijn.

Hotel, appartementen, pensions, restaurants blijven dicht tot eind februari! Maar er gaat medio februari opnieuw naar gekeken worden

Dit is maar een deel wat er op dit moment is “uitgelekt” Het wachten is op de persconferentie maar als we kijken naar het eerdere “uitlekken” dan zal dit het ook wel zijn.

Wij hopen wellicht tegen beter weten in dat de 3e lockdown ook de laatste gaat worden. We blijven het in de gaten houden!

Ps via deze link kun je naar de persconferentie kijken (als je op tijd bent)

Update 12:10 uur

Onderstaande een korte samenvatting

De persconferentie is zojuist afgesloten en daar kwamen niet echt nieuwtjes naar voren die we al eerder op de ochtend hadden geschreven.

Maar we herhalen nog even de belangrijkste punten

De 3e lockdown wordt verlengd tot 7 februari 2021. Het is de bedoeling dat er vanaf 8 februari weer iets meer mogelijk is.

De algemene regels vanaf 25 januari 2021:

  • De afstandsregelwordt verhoogd van één naar twee meter
  • FFP2-maskerverplichtingin de winkels en het openbaar vervoer. Deze moeten door de detailhandel tegen kostprijs worden aangeboden.

???? LOCKDOWN

De huidige lockdown wordt verlengd tot 7 februari 2021. Het is de bedoeling om vanaf 8 februari open te gaan.

handel, zakelijke dienstverlening en musea zijn vanaf 8 februari onder strikte voorwaarden open.

Scholen blijven tot de verschillende vakantie (februari) in het thuisonderwijs.

  • Oberösterreich en Stiermarken verplaatsen hun februari-vakantie met een week
  • Dit betekent dat de scholen in Wenen en Noederösterreich beginnen  op 8 februari, alle andere deelstaten en dus ook Tirol beginnen op 15 februari.

in ieder geval gaat de ▪️ gastronomie en toerisme niet in februari open: medio februari wordt een evaluatie gemaakt en wordt besloten of een opening in maart mogelijk zal zijn.

▪️ Thuiswerken is de norm!

Ook zullen we eens in een volgend bericht kijken naar de cijfers in Oostenrijk. We gaan op onderzoek uit.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn weer te bestellen. We hebben weer een partij binnen gekregen maar let op! Op = Op. Wees er dus snel bij.

Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar België dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...