3G-regel wordt waarschijnlijk opnieuw ingevoerd

Solden Turner Après-ski

Après-ski Ter illustratie

3G-regel wordt waarschijnlijk opnieuw ingevoerd. De nieuwe verscherping van de maatregelen zou woensdag aangekondigd gaan worden zo ook de 3G regel in nachtclubs.

Het aantal positieve testen stijgt nog steeds in Oostenrijk net als het hoge aantal patiënten in de zorginstellingen. Dit geeft een overbelasting bij het personeel.  Naast de mogelijke terugkeer van de 3G regel zou ook de quarantaineregels voor besmette werknemers worden versoepeld, in ieder geval in ziekenhuizen en verpleeghuizen.

Naast dit zal ook het dragen van de FFP2-maskerplicht binnenshuis weer gaan gelden (maar niet op scholen). De komende dagen wordt een verordening van de minister van Volksgezondheid d Johannes Rauch (Groenen) verwacht, waarin de details worden bekend gemaakt.

3G regel

Het ontwerp voor de nieuwe verordening van de minister zou ook de terugkeer betekenen van de 3G regel in de nachtgastronomie en bij evenementen vanaf 25 personen.  Gevaccineerd, genezen of testen is het dan weer. Hiervoor hoeft echter geen FFP2-masker te worden gedragen, aldus de  Vorarlbergse minister van Volksgezondheid Martina Rüscher (ÖVP). Er zijn momenteel geen toegangsregels in het nachthoreca, met uitzondering van Wenen: hier geldt nog steeds de 2G-regel. Het is onduidelijk wat de 3G-regel voor Wenen zal betekenen. Zal de hoofdstad van Oostenrijk daarin meegaan, of blijven de andere regels?

Lees ook onze liveblog.

Bron: OE24.at

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...