Update 3S Eisgratbahn Stubaier Gletsjer

Update 3S Eisgratbahn Stubaier Gletsjer

Update 3S Eisgrat Stubaier Gletsjer het grootste gletsjer skigebied van Oostenrijk waar men sinds de zomer van 2015 druk bezig is om de Eisgratbahn te vervangen door de 3S Eisgratbahn. Vanaf het dal station vertrekken twee gondels. De ene gondel gaat naar Gamsgarten en de andere naar Eisgrat, beide liften hebben een middenstation bij de Dresdner Hutte (uit 1875).

?Ich freue mich, dass Einigkeit über die wirtschaftliche Bedeutung herrscht und dieser Beschluss erfolgt ist?, aldus Reinhard Klier, managing director van de Wintersport Tirol AG.

Bergstation © Stubai Gletsjer

Bergstation © Stubai Gletsjer

Over 7 weken zal de nieuwe 3S Eisgratbahn dan haar eerste rit maken zoals het er nu naar uit ziet. Dat is dus op 30 oktober 2016 om vervolgens begin december officieel feestelijk geopend te worden. Sinds 2 april 2016 was de oude Eisgratbahn al gesloten zodat men kon beginnen met de sloop van de oude uit 1973 komende Eisgratbahn en de bouw van de nieuwe 4,7 kilometer lange 3S Eisgratbahn (de langste gondelbaan van de Alpen)

Veel foto’s zijn er op dit moment niet te vinden maar we hebben toch net genoeg weten te vinden. Kijk dus vooral naar de foto’s en mocht je op 30 oktober 2016 aanwezig zijn dan zijn wij zeer benieuwd naar jullie foto’s.

Bron foto’s: Stubai Gletsjer

Overigens zijn alle liften op de gletsjer van 5 t/m 23 september 2016 gesloten dit omdat er het nodige aan technische inspecties volgen. Alles is weer geopend op 30 september 2016.

Meer info Stubai Gletsjer

Dalstation © Stubai Gletsjer

Dalstation © Stubai Gletsjer

Summittravel728x90

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×