40 jaar SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental en een half miljard geïnvesteerd

Een ongekend succesverhaal begon 40 jaar geleden. In 1977 fuseerden de bergbanen van zes locaties tussen Brixental en Wilder Kaiser: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental werd opgericht.

SkiWelt was altijd een project van de gemeenschap, opgericht door visionairs en regionale denkers, wat altijd al een motor is geweest voor de hele regio. Zo is er sinds 1977 meer dan een half miljard euro duurzaam geïnvesteerd in de regio door de bedrijven van SkiWelt Bergbanen en zijn er talloze banen gecreëerd.  Achter het succesvolle merk SkiWelt staan altijd de mensen en de samenwerking tussen SkiWelt collega’s. De persoonlijke inzet en de vooruitziende blik van vele partners, de samenwerking met landeigenaren, verhuurders, toeristendeskundigen en de vele betrokken mensen stonden centraal.

Van de pioniers in de moeilijke beginjaren tot de ongeveer 500 toegewijde medewerkers van vandaag is SkiWelt een samenwerkingsproject van succes, stevig geworteld in de regio en een belangrijk onderdeel van de identiteit van de hele regio. Uiteraard telt het uiteindelijke succes van de economische samenwerking. Zonder de kwaliteit van de gemeenschap binnen de SkiWelt-familie, het persoonlijke contact met elkaar en het gemeenschappelijke belang boven het eigen belang te stellen zou SkiWelt vandaag zeker niet zo succesvol zijn als het nu is.

SkiWelt Hohe Salve @TVB Kitzbüheler Alpen

Hohe Salve @TVB Kitzbüheler Alpen

Negen gemeentes onder een dak

Tegenwoordig is SkiWelt één van de grootste en modernste skigebieden ter wereld en tevens één van de meest succesvolle skibestemmingen ter wereld. De fusie van de onafhankelijke bergbanen werd aanvankelijk door anderen belachelijk gemaakt maar wordt al lang gezien als een rolmodel voor de huidige trend van fusies van samengevoegde skigebieden.

Het begin was vrij bescheiden. Het gebied rond de Hohe Salve, Zinsberg, Hartkaiser en Astberg was toen vrij onbekend als wintersportgebied. De bouw van de eerste lift in 1947 luidde de intrede in de wereld van skiën in het Brixental in. Baanbrekende nieuwigheden moesten ook uit die tijd komen. Met een lengte van 2.830 meter werd in 1947 de langste stoeltjeslift van Europa gebouwd in Hopfgarten en de grootste skilift van Oostenrijk in Westendorf in 1948. Die in het seizoen van 1948/1949 al 22.289 passagiers had vervoerd. Liften in Söll, Scheffau, Brixen, Ellmau en Going, later Itter, volgden de komende jaren en decennia. Keer op keer werden baanbrekende kabelbaanprojecten geïmplementeerd in SkiWelt, zoals de langste kabelbaan in Europa in Ellmau in 1970. In Söll de eerste 8-persoons stoeltjeslift van Europa in 1988 of ’s werelds eerste door zonne-energie aangedreven lift in 2008 in Brixen im Thale.

Söll

1977: DE EERSTE GEMEENSCHAPPELIJKE KAART VOOR HET HELE SKI-GEBIED

Eerste samenwerkingsverbanden ontstonden in de jaren ’70 en de eerste gezamenlijke kaart werd geïntroduceerd in het seizoen 1973/1974 waar in 1977 de fusie plaatsvond tot het “Skigroßraum Wilder Kaiser – Brixental”. Voor het eerst konden wintersportfanaten door het hele skigebied met één ticket. Van een dagticket tot het seizoenskaartje. In één klap werd SkiWelt (in 1990 werd de oude naam Skigroßraum” vervangen door SkiWelt) het grootste aaneengesloten skigebied in Oostenrijk en een van de grootste ter wereld.

Scheffau

CONTINU UITBREIDING, MODERNISERING EN COMFORT

Jaar na jaar werden de faciliteiten uitgebreid en gemoderniseerd. Nieuwe pistes en een steeds groter aantal hellingen creëerden steeds meer comfortabelere verbindingen tussen de individuele SkiWelt-plaatsen. Na een paar sneeuwvrije winters werden de eerste sneeuwkanonnen in de jaren ‘90 geïnstalleerd en geleidelijk uitgebreid. Ondertussen zijn er 15 sneeuwvijvers met altijd de aandacht voor de natuur en ecologie gebouwd. Daarover gesproken, 100% van de elektriciteit die wordt gebruikt voor skiën en sneeuw maken, is groene energie van de Tiroolse waterkrachtcentrale. In het najaar van 2017 werd de ecologieprijs “The Telegraph World Snow Awards” door een gerenommeerd internationaal journalistencomité voor het eerst toegekend aan een skioord, ter ere van SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental voor hun vele jaren van inspanningen. Hoogwaardige investeringen stonden de afgelopen jaren op de agenda van SkiWelt: oude shuttle liften zijn vervangen door moderne gondelliften en de meeste sleepliften zijn vervangen door comfortabele stoeltjesliften. Parkeergarages, skidepots, investeringen in internet hotspots en ervaringsaanbod volgden. Ook meer en meer technische betrokkenheid voor nog meer sneeuwveiligheid en perfecte voorbereiding voor de pistes. Ecologische criteria komen steeds meer naar voren: het gloednieuwe GPS-sneeuwmeetsysteem zorgt ook voor een bijzonder zuinige sneeuwproductie en pistepreparatie.

De Award als het ‘skigebied van het jaar’ wordt daarom bijzonder gewaardeerd door de directie van SkiWelt. Laten we gaan SkiWelt Family! Samen kijken we naar een succesvolle toekomst.

EEN VAN DE MEEST MODERNE SKIREGIO’S IN DE WERELD EN DE BESTEMMING VOOR HET HELE JAAR, WIST U DAT?

Bron: SkiWelt

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht