5 redenen om skileraar te worden

Snowlife Yuri in Oostenrijk

Ik spreek uit eigen ervaring na 10 jaar als skileraar te hebben gewerkt. Dit is echt één van de mooiste beroepen die er bestaat. Heerlijk in de buitenlucht met (meestal, ja helaas niet altijd..) vrolijke toeristen. Ik heb 5 redenen voor je op een rijtje gezet waarom ik denk dat jij skileraar zou moeten worden.

  1. Skiën als een pro

Als je skileraar wilt worden, dan kan je vast al wel goed skiën. Althans, dat denk je. Tijdens de opleiding kun je zeker nog heel veel leren van de Oostenrijkse profi’s, want my god die kunnen pas skiën.

Als je daarna een seizoen les gaat geven sta je natuurlijk iedere dag op ski’s. Na 12 weken skiën heb je waarschijnlijk nog meer geleerd dan je normaal in 12 jaar als toerist zou kunnen bijleren.

  1. Vrienden voor het leven

Je ontmoet andere wintersportfreaks die net zo gek zijn als jijzelf. Samen maken jullie zonder meer een intens seizoen mee met fantastische skidagen, uit de hand gelopen après-ski feestjes, kindergroepjes waar je zelfs over gaat dromen en nog veel meer gekkigheid. Zo worden vriendschappen voor het leven geboren!

  1. Beter Duits leren

Jawohl! Voor je winterseizoen is spreken misschien nog wat onwennig, maar na een paar weken (en ook na een paar biertjes) gaat het vanzelf beter. Als je het constant blijft  proberen en niet opgeeft dan spreek je aan het einde van het seizoen als een ware Gunther of Heidi.

  1. Avontuur in het buitenland

Een Gap Year is helemaal hip. Veel eindexamen kandidaten en afstudeerders gaan nog even genieten van het vrije leven, voordat ze aan een nieuwe studie of baan beginnen. Ik kan het iedereen aanraden. De kans is groot dat je de tijd van je leven hebt en bovendien kun je er ook heel veel van leren.

  1. Geld verdienen!

Snowlife

Money money money!!! Eerlijk is eerlijk, een skileraar verdient geen gouden bergen, maar je krijgt wel degelijk een salaris. Daar moet je uiteraard wat voor doen, maar als iedere dag op ski’s staan geen straf voor je is, dan is dit het ideale baantje.
Vergelijk dit met backpacken in andere werelddelen, waar je wel geld uitgeeft, maar niks verdient en dan reken maar uit dat dit een voordelig buitenland avontuur is.

Is dit jouw droombaan? Je kan bij Snowlife de Anwärter opleiding tot skileraar en/of snowboardleraar volgen en vervolgens de hele winter of enkele weken aan de slag gaan in Oostenrijk. Je mag me altijd bellen als je meer zou willen weten over hoe je skileraar kan worden. 

Ik wens je komende winter alvast heel veel plezier in de sneeuw, als toerist of als skileraar.
Yuri Bartels

Yuri werkt voor Snowlife Skilerarenopleiding en is te bereiken op yuri@snowlife.nl.

Snowlife

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×