54-jarige skiër in Obergurgl verongelukt

Kitzbühel Steinbergkogel Helikopter

Obergurgl, helaas is er toch weer een dode te betreuren op de piste. Maandagmiddag is een 54-jarige Duitser helaas ten val gekomen en kan het niet meer navertellen. Rond half 5 begon de man aan de afdaling van de “Hohen Mut” Met alle waarschijnlijkheid is de man de oriëntering verloren. Dit kwam mede door het slechte zicht en zeker ook de behoorlijk wind.

De onfortuinlijke man is tegen een sneeuwwand aan geknald en onmiddellijk sprongen de bindingen open. Daardoor werd de man als het ware gelanceerd over de pistenrand. Vervolgens stortte de man circa 100 meter naar beneden. Dit is tevens ook een gebied met zeer veel rotsen alsmede tal van Lawinevangers.

Skiërs die er op dat moment voorbij zijn gekomen hebben meteen de hulpdiensten gewaarschuwd. De man stierf op deze plek aan zeer zware verwondingen. Ook de hulpdiensten konden geen redding meer brengen. Het zeer slechte weer heeft er voor gezorgd dat de berging moeizaam is verlopen.

Het blijft altijd uitkijken met slecht zicht. Wees voorzichtig.

Helikopter

Instagram Banner

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht