56.000 filevluchtelingen teruggestuurd

Brennerpas richting Italië

Brennerpas richting Italië ter illustratie. © Ramona Roelfsema

56.000 filevluchtelingen teruggestuurd. Sinds de invoering van het rijverbod zijn er al een hoop mensen terug de snelweg op gestuurd.

Ook dit jaar heeft Tirol een rijverbod ingevoerd hiermee wil de deelstaat ervoor zorgen dat passanten in Tirol bij een verkeersopstopping de snelweg niet verlaten en de B-wegen niet laten vollopen. Al een aantal jaren voert Tirol een rijverbod in als reactie op de recente sterke toename van het vakantieverkeer.

Sinds de invoering van het rijverbod, vanaf het pinksterweekend, zijn er al meer dan 56.000 mensen terug gestuurd  in de districten Kufstein, Innsbruck-Stadt, Innsbruck-Land en Reutte. De districten Reutte (30.000) en Innsbruck-Land (24.000) hebben de meeste mensen terug gestuurd, in district Kufstein waren dit er 2.000 en Innsbruck zelf 450 mensen aldus Günther Salzmann van de Tiroolse verkeerspolitie.

Woon en werk verkeer is uitgesloten van dit verbod net als bestemmingsverkeer.
Afslag Kufstein Inntal Innsbruck

Effectief

Volgens gouverneur Günther Platter (ÖVP) hebben de rijverboden deze zomer effect, de doorstroming blijft goed en zijn er meestal geen files. Als het wel drukker wordt kan men de maatregelen direct daarop aanpassen. “Als de hulpdiensten enorm veel tijd verliezen of niet meer ter plaatse kunnen komen omdat straten in steden langs reisroutes door files niet meer begaanbaar zijn”, moet er ingegrepen worden. De oplossing zijn de rijverboden die in de zomer van 2019 voor het eerst werden ingevoerd dat vooral in Beieren tot politieke protesten leidden.

Rijverbod

Het eerste rijverbod begon in het pinksterweekend en dan uitsluitend in zuidelijke richting. Het huidige rijverbod ging op zaterdag 9 juli 07.00 uur in en eindigt op zondag 11 september 19.00 uur.

Eerdere berichtgeving hierover kan je hierhierhierhier, hier en hier vinden.

Bron: Krone Zeitung

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...