6 Tips voor een heerlijke zomervakantie in Oostenrijk

 Oostenrijk in de Zomer

6 Tips voor een heerlijke zomervakantie in Oostenrijk

Oostenrijk is zoveel meer dan een geliefd wintersportparadijs. Wanneer de laatste sneeuw verdwenen is, en de skiërs hun laatste afdaling genomen hebben, ontpopt Oostenrijk zich zowaar tot een fantastische zomerbestemming, waar elke actieveling zijn gading zal vinden. De 6 leukste tips om tijdens je zomerverblijf het prachtige Oostenrijk te ontdekken, kan je hieronder terugvinden.

Watersporten tussen de bergtoppen

Het landschap in Oostenrijk wordt niet enkel gekenmerkt door zijn prachtige bergen, maar ook door zijn vele meren en rivieren. Eens de temperatuur stijgt, vloeit het smeltwater van de gebergten naar de dalen wat zorgt voor meren met kraakhelder water. In de zomer trekt dit veelzijdig land met zijn rimpelloze waterspiegels en zacht klimaat, vele watersporters aan. Of je nu houdt van een actief middagje duiken, SUP-en, kanoën of windsurfen, in Oostenrijk kan je ongeveer elke watersport beoefenen.

Mountainbike

Extreme sporten en ontspanning

Hou je van een uitdaging? Oostenrijk is ook het land bij uitstek waar je in de zomer stoere en wat extremere sporten kan beoefenen. Suis met een parachute de vele bergen af, daal per kano de woest en wit schuimende rivieren af of ga mountainbiken. Een andere en zeer unieke manier om het Oostenrijkse landschap te verkennen is deze vanaf een paardenrug. De bekende blonde en sterke Haflinger paardjes van Tiroolse afkomt zijn hier uiterst geschikt voor. Daarnaast staat Oostenrijk bekend om de prachtige golfbanen.

Tip: maak onderweg een tussenstop en geniet van een heerlijke picknick in een typische almhut of de alpenweide.

Wellness en ontspanning

Wil je graag tot rust komen in de zomervakantie, even heerlijk niets doen en je weer helemaal opladen, dan ben je in Oostenrijk op je juiste plaats. Hier heerst een echte traditie als het aankomt op wellness, bijna ieder hotel beschikt over een sauna en andere wellness faciliteiten. Als je ten volle van de wellness-ervaring wil genieten, kies dan voor één van de vele thermen waar je heerlijk kan relaxen terwijl je geniet van het prachtige berglandschap. Je zal zien dat de stress die je even voordien nog voelde zal verdwijnen als “sneeuw voor de zon”.

Swarovski Kristalwereld

Een leuke uitstap die je kan ondernemen tijdens je zomerverblijf in Oostenrijk, is een bezoek aan de Swarovski Kristalwereld in Tirol. De Oostenrijkse familieonderneming Swarovski liet in 1995 ter ere van haar 100 jarig jubileum deze prachtige kristalwereld aanleggen. André Heller, die werd bijgestaan door diverse internationale kunstenaars, ontwierp een zeer levendige wereld van kleuren, vormen, klanken en unieke geuren: een echt feest voor de zintuigen! Voor de kids zijn er aangepaste ruimtes ingericht.

Ijsgrot in Salzburgerland

In Werfen, Salzburgerland, ligt de grootste ijsgrot ter wereld. De ijsgrot bevindt zich in het Tennengebergte, en strekt zich uit over een lengte van maar liefst 42 kilometer. Enkel de eerste km is onder begeleiding van een gids toegankelijk voor het publiek. De bevroren watervallen, donkere gangenstelsel, stalagmieten, stalactieten en glinsterende ijswanden, geven je het gevoel dat je op een magische plek bent. Hoeveel ijs je gaat zien, hangt af van het seizoen waarin je je bezoek plant. Aan het einde van het zomerseizoen is er minder ijs dan in de lente.
Tip: kleed je warm aan want in de grot is het natuurlijk altijd koud. Wil je alvast wat zien van deze ijsgrot klik dan HIER.

Wakker worden tussen de bergtoppen

Als je echt ten volle van de Oostenrijkse natuurpracht wil genieten, is er geen betere manier dan dit te doen door je tent midden in het berglandschap op te zetten, of met je camper er op uit te trekken. De vele meren, bergtoppen en uitgestrekte weiden gaan je een gevoel van vrijheid geven. In Oostenrijk zijn er diverse soorten campings zodat je het kamperen kan beleven zoals je zelf wenst. Voor gezinnen heb je gezellige familiecampings. Voor rustzoekers zijn er de meer afgelegen campings te midden van de natuur. En dan zijn er nog de bijzonder campings die op een boerderij liggen en waar je kennis kan maken met het plattelandsleven. Door het veelzijdige landschap met hoge bergen, vele meren en uitgestrekte bossen is Tirol de populairste streek om te kamperen.

Tip: hou er rekening mee dat het weer in de bergen snel kan omslaan, wees voorbereid!

PS dit waren nog maar 6 Tips. Ook hebben we een aparte pagina waar je per Bundesland eea kan bekijken qua Tips. Klik HIER en er gaat een wereld voor je open.

Golfbaan Westendorf

Mesnerwirt Westendorf

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×