72e Vierschansentoernooi bijna van start

Vierschannzentournee Schattenbergschans Oberstdorf

Schattenbergschans Oberstdorf

72e Vierschansentoernooi bijna van start

Het is december en weer tijd voor familiebezoeken en tradities.

Traditioneel is december de maand van feestdagen en tradities. Naast de goedheiligman en Kerst zal het deze maand bij menig wintersporter gaan kriebelen. Maar er is nog een traditie rond de feestdagen en dat is het Vierschansentoernooi in het Duits Vierschanzentournee.

De Vierschanzentournee is het belangrijkste jaarlijkse wintersportevenement ter wereld (in de skisprongwereld) en wordt al sinds 1953 georganiseerd.

 

Vierschansentoernooi

Het Vierschansentoernooi is een jaarlijks terugkerend toernooi dat rond de jaarwisseling plaatsvind met twee wedstrijden in Duitsland en twee in Oostenrijk. De winnaar is de springer met de hoogste totaalscore van alle vier wedstrijden. Het wordt al sinds 1953 georganiseerd waarbij de wedstrijden afzonderlijk ook meetellen voor de wereldbeker. Scandinavië heeft sinds 1997 een tegenhanger die het Nordic Tournament genoemd wordt.

Het is het grootste, bekendste en oudste schansspring toernooi ter wereld en behoort tot de meest prestigieuze wedstrijden in het schansspringen.

De wedstrijden worden gehouden in Oberstdorf, Garmish-Partenkirchen (beide Duitsland), Innsbruck en Bischofshofen (beide Oostenrijk), waarbij men eerst in Duitsland springt en daarna in Oostenrijk.

Het aankomende toernooi zal op de volgende dagen in de volgende plaatsen gehouden worden:

  1. Schattenbergschans Oberstdorf 28 en 29 december 2023;
  2. Grote Olympiaschans Garmish-Partenkirchen: 31 december 2023 en 1 januari 2024;
  3. Bergiselschans Innsbruck: 2 en 3 januari 2024;
  4. Paul Ausserleitnerschans Bischofshofen: 5 en 6 januari 2024.

Bron: vierschanzentournee

Superskicard

© superskicard.com

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

skioutlet 2022 grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...