75 jaar geleden eerste skilift op de Kohlmais Saalbach

Saalbach Kohlmais Topfoto

75 jaar later staat er de huidige hypermoderne Kohlmaisbahn

75 jaar geleden eerste skilift op de Kohlmais Saalbach

Een klein feestje in Saalbach waar vandaag 75 jaar geleden de eerste skilift op de Kohlmais in bedrijf werd genomen. Het betrof hier een sleeplift één met T-beugel ook wel een ankerlift genoemd.

De eerste lift in dit gebied was de Kohlmais lift in Saalbach, in het begin was het nog een sleeplift later is het van een eenpersoons stoeltjeslift via een drie persoons stoeltjeslift naar de bekende gondel met een serie van 5 gondels achter elkaar aan gegaan. In 2018 is deze weer vervangen door de huidige Kohlmaisbahn.

Ondanks dat men al in 1914 bezig was met de wintersport en met de oprichting van de wintersport club Saalbach, kwam door de technische vooruitgang pas ruim 30 jaar later de eerste lift. Dit was ook de eerste liftverbinding in Saalbach wat toen nog geen samenwerking had met Hinterglemm. Inmiddels is het gebied uitgegroeid tot één van de grootste skigebieden in Oostenrijk met 270 km aan pistes en 70 liften.

Lees ook onze geschiedenis van Saalbach.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...