7500 chauffeurs teruggestuurd na controle

Brennerpas richting Italië
Brennerpas richting Italië ter illustratie. © Ramona Roelfsema

Vanaf 21 december 2019 zijn er in diverse regio’s weer rijverboden. Deze rijverboden zijn er al sinds 20 juni 2019. Ze zijn bedoelt om de dorpen te ontzien van het vele verkeer wat door deze dorpen gaan. De rijverboden hebben er recent toe geleidt dat 7500 chauffeurs van de politie terug moesten.

De verboden gelden sinds 21 december 2019 weer in de districten Kufstein, Schwaz, Innsbruck-Land en Reutte, met name tijdens de wisseldagen blijkt dit te helpen tegen drukte in en rond de districten. In het eerste weekend werden al 7500 chauffeurs terug gestuurd, daarvan waren meer dan 6000 in de districten Schwaz en Reutte. Met name op de Achenseestraße in Maurach am Achensee, op de Langkampfen/Niederbreitenbach en op de Brucker Straße bij Sankt Gertraudi werden een hoop chauffeurs betrapt. De chauffeurs kregen ook boetes tot 60 euro.

De voorzorgsmaatregelen zijn genomen om de doorstroming van het verkeer in Tirol te garanderen, aldus VP-Landeshauptmann Günther Platter.  Wel benadrukt hij dat het bestemmings- en bronverkeer geen hinder mag ondervinden. De doorstroming was en moet worden gewaarborgd. Maar ook voor de hulpdiensten.

Volgens Ingrid Felipe van de Groenen heeft de maatregel aangetoond dat deze maatregel zeer noodzakelijk was. Zowel Platter als Felipe vinden daarom ook dat het een verstandige manier is om de lokale centra te ontlasten.

Kritiek

Maar het is niet alleen goed nieuws wat de klok slaat, er is ook kritiek op het verkeersbeleid van de ÖVP. Woordvoerder van de SPÖ Philip Wohlgemuth is zeer kritisch op het ingeslagen beleid. Hij bekritiseert de negatieve houding van Rebecca Kirchbaumer (ÖVP) ten aanzien van de uitbreiding van de toegangsverboden voor vrachtwagen.

“De ÖVP heeft twee gezichten in de verkeersvraag. Vooral op dit gebied is het ongelooflijk belangrijk om over de partijgrenzen heen in Tirol en Oostenrijk met één stem te spreken” aldus Philip Wohlgemuth. De SPÖ is zonder voorbehoud voorstander van de toegangsverboden.

Meer over deze maatregels zijn hier, hier en hier te vinden, berichtgeving over de grenscontroles zijn hierhierhierhier, hier en hier te vinden.

Bron: tt.com

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

SneeuwkettingenWinkel Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Banner CMP Groot 1200x600

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht