8 december gaat de winter beginnen!

Het gaat echt gebeuren, nog 5 nachten slapen en dan begint de winter echt in de Oostenrijkse Alpen. Net als in het topjaar 2011/12 start ook dit jaar de winter rond 8 december. Naja starten, het is het moment dat we het weerbeeld en landschap echt winters mogen gaan noemen. Want komend weekend wacht er een kou-inval op ons met de nodige sneeuwval. Een enorme geruststelling voor de eerste wintermaand en natuurlijk de kerstvakantie.

Overigens is de koude poollucht nu ook niet ontzettend ver van Oostenrijk verwijdert, maar door de zeer ongunstige stroming (en de komst van een ander lagedrukgebied bij de Azoren) kan deze lucht niet verder zuidwaarts trekken. We zullen nog een aantal slechte dagen krijgen met veel bewolking, milde lucht en bovenal die verschrikkelijke regens. Zo ook vandaag.

En we kunnen ook kort zijn over vandaag en morgen. Het blijft aan de noordkant doorregenen. Alleen vanaf 2000 tot 2400 meter is het feest, hier valt alle neerslag in de vorm van sneeuw. Op de gletsjers kan er toch al snel 30 cm bijvallen. Maar fijn skiweer is het zeker niet, er staat een stormachtige westenwind. Met stoten vrij krachtig tot 100km/u.

We houden het slechte weer tot en met vrijdag vast, er zullen ook zeker droge momenten met wat zon tussen zitten. Maar wolken en regenbuien blijven de overhand houden. Gelukkig is het voor we het weten alweer weekend en komt de kou-inval.

Door de vorming van een oceaanblokkade, tezamen met het uitzakken van een aantal lage drukgebieden richting Oost-Europa, komt de baan volledig vrij voor kou. Koude poollucht zakt direct van brongebied af richting Oostenrijk. En doordat de koude lucht als het ware strijkt over het warme noordzeewater zullen er talloze sneeuwbuien ontstaan!

Het is natuurlijk nog te ver op termijn om over exacte sneeuwhoeveelheden te praten. Maar een eerste prognose laat toch wel een hoeveelheid zien die boven de 1000 meter tussen de 25 en 50 cm komt te liggen. Perfect, en alles daarboven is alleen maar extra. Daarbij kunnen de sneeuwkanonnen ook weer op volle toeren.

En is de kou van korte duur? Waarschijnlijk niet, de hele week die volgt zal van serieuze dooi geen sprake zijn. Kortom top verwachtingen.

Jeroen Elferink

Instagram Banner

Wil jij een T-Shirt van FANtastisch Oostenrijk?
Ook willen we jullie belonen dit seizoen. We hebben wat T-shirts beschikbaar met het mooie logo van FANtastisch Oostenrijk erop. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.
Maak een leuk bericht, update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op. Binnenkort zien jullie deze T-shirts op onze website. Wie wil als eerste zo’n shirt bemachtigen?

Wij gaan er weer een leuk seizoen van maken en we houden jullie op de hoogte op het gebied van live video’s, updates, events, weerberichten en alles wat maar in de winter voorbij komt in de skigebieden.

Accommodatie Zoeken?
Mocht je nog opzoek zijn naar een accommodatie dan kun je op onze accommodatiepagina wat opties bekijken.

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...