80 medewerkers Blizzard verliezen hun baan

ski's

Ter illustratie

80 medewerkers Blizzard verliezen hun baan. De reden van de ontslagronde is volgens Blizzard de nasleep van de lockdowns en de daarbij dalende verkoop en er is veel voorraad.

Bij de 80 ontslagen medewerkers zitten naast uitzendkrachten ook vast personeel. Het bedrijf uit Mittersill zag vorig jaar de bestellingen fors dalen. De inkrimping van het personeelsbestand kwam ook tot stand door de ups en downs van de economie sinds het einde van de lockdowns. In het voorgaande jaar sloegen sportwinkels veel skimateriaal in met als resultaat een grote vraag. Daarom zijn er in 2022 tal van medewerkers aangenomen, aldus het bedrijf.

Slechte verkoop

Niet alleen de coronaperiode heeft voor deze beslissing gezorgd ook de afgelopen winter met weinig sneeuw droeg eraan bij. Doordat de verkoop niet goed liep was er nog veel voorraad en dat voelen Blizzard-medewerkers nu ook. Sinds het begin van het jaar hebben zo’n 40 uitzendkrachten en 40 recent ingehuurde medewerkers uit het kernteam moeten vertrekken. Volgens Blizzard zijn velen erin geslaagd een nieuwe baan te vinden in de regio.

Belofte van terugkeer

Enkelen kregen opschortingscontracten met als belofte dat zij weer kunnen beginnen als de vraag weer aantrekt. Het management van Blizzard verwacht dat dit later dit jaar het geval zal zijn. De zaken zullen terugkeren naar het niveau van voor de lockdowns. De bestelperiode van de handelaren is nog niet voorbij. Blizzard in Mittersill heeft na de ontslagen nu ongeveer 250 werknemers.

Bron: ORF

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...