80e Hahnenkammrennen Kitzbühel krijgt groen licht

Kitzbühel Hahnenkammrennen

80e Hahnenkammrennen Kitzbühel krijgt groen licht. Het hoge woord is er uit de organisatie van de  Hahnenkammrennen krijgt groen licht voor de 80e editie, dit werd gisteren officieel door FIS-racedirecteur Hannes Trinkl bevestigd.

Het is januari en dat betekent dat het weer tijd is voor de race van het jaar, de 80e editie zal van 21 januari t/m 26 januari 2020 worden gehouden. In dat weekend zal weer de Super G, Afdaling en de Slalom op het programma staan, met uiteraard de beruchte Streif.

Wat Monaco voor de Formule 1 is, is Kitzbühel dit voor de wereld van het alpine skiën. Het is de race waar je jezelf de geschiedenisboeken in kan schrijven, maar het is ook een race waar beroemdheden op af komen. Naast de mannen op de pistes is het ook zien en gezien worden. Vele beroemde Oostenrijkers zijn te zien. Jaarlijks komt Arnold Schwarzenegger speciaal uit Amerika overgevlogen.

Goedkeuring

Na de sneeuwcheck werd door FIS-racedirecteur Hannes Trinkl het groene licht gegeven, dankzij de sneeuwmachines is de helling al in goede staat. Het gaat nu alleen nog om de kleine dingen. De Streif-Pistenchef Herbert Hauser voegt eraan toe dat iedereen geweldig werk heeft afgeleverd. Dankzij het personeel en het materiaal is de sneeuwbedekking uitstekend. Ook Christian Schroll, die verantwoordelijk is voor de slalomhelling, sprak zijn lof uit richting iedereen die ervoor hebben gezorgd dat de sneeuwcondities zo goed zijn. Hij achtte het eerst nauwelijks mogelijk gezien het gebrek aan natuursneeuw.

Bron: orf.at

Hahnenkamm Plakat 2020 80e editie

Hahnenkammrennen

De Hahnenkammrennen zullen van 21 januari t/m 26 januari 2020 worden gehouden en dat voor de 80e keer, maar het weekend staat eigenlijk in het teken van de afdaling ook de Streif genoemd. Tijdens deze afdaling zullen snelheden voorkomen van 140 km/u, sprongen tot wel 80 meter en een hellingsgraad tot wel 85%.

De start is op 1.665 meter en het dal ligt op 805 meter. Hoogteverschil is 860 meter en de lengte van het parcours is 3.312 meter. Het parcours record is al sinds 1997 in handen van een Oostenrijk, Fritz Strobl. Die noteerde een tijd van 1:51:58. Dit record staat dus al bijna 23 jaar en elk jaar zit de winnaar er toch wel redelijk ver vandaan.

Dinsdag 21 januari en donderdag 23 januari 2020 is er een afdalingstraining. Deze trainingen zijn doorgaans gratis te bekijken. Wil je er een kijkje nemen. Je kunt naast het parcours op de ski’s richting finish en af en toe zie je een renner voorbij flitsen.

Programma

  • Vrijdag 24 januari 2020 Super-G aanvang 11.30 uur
  • Zaterdag 25 januari 2020 Afdaling aanvang 11:30 uur
  • Zondag 26 januari 2020 Slalom 1e run 10:30 uur 2e run 13:30 uur

Aanvangstijden kunnen uiteraard nog wijzigen ivm weersomstandigheden.

Een hoogtepunt is ook het geweldige vuurwerk. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 25 januari 2020. Hieronder nog een geweldige video van de Streif.

Bezoeken

Het is de bekendste wedstrijd van de kalender, en dat betekent ook dat er een hoop mensen op af komen. Met een hoop mensen die de race en andere activiteiten willen zien, zal het er ook logistiek enorm druk worden. Ben je in Kitzbühel zelf dan kun je alles lopend doen, maar moet je met de auto komen dan kun je wel eens een groot probleem hebben. De drukte is groot en dat zul je ook merken als je een parkeerplek wilt zoeken.

De organisatoren waarschuwen hiervoor en het nodige aan maatregelingen zijn getroffen.

Er zijn gratis parkeerplekken in Oberndorf en Kirchberg (ligt er aan waar je vandaan komt), vandaar uit kun je de Hahnenkamm-Shuttle trein pakken. Deze trein vertrekt iedere 15 minuten, en brengt je dicht bij het evenement. Ook kun je bij parkeerplaats Kitzbühel Süd parkeren, vanaf hier is het 20 minuten lopen mits er nog plek is.

Hier meer informatie.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...