9 Skiërs gered in Zell am See die off-piste gingen

reddingswerkers zell am see
Reddingswerkers in Zell am See © Foto: Bergrettung Zell am See

Ondanks alle waarschuwingen zijn er altijd mensen die toch off-piste gaan, zo ook in Zell am See. Op de Schmittenhöhe moesten 9 mensen gered worden nadat zij off-piste waren gegaan. Deze groep uit Polen, Hongarije, Oekraïne en Rusland raakte in de problemen en konden later gered worden.

Momenteel zit delen van Oostenrijk op minimaal lawineniveau 4, dit is de op een na hoogste dreiging voor lawines. Ondanks dat gingen zij woensdagmiddag toch off-piste. De groep werd door een groep van 12 reddingswerkers gered, waarbij de reddingswerkers onnodig bloot werd gesteld aan de gevaren die bij niveau 4 horen.

Gevaar voor eigen leven.

Het blijft onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die het grote risico nemen om off-piste te gaan, wetende dat het niveau op 4 of 5 staat. Nu was er een team van 12 personen nodig die allen vrijwilligers zijn. Deze 12 gaan met alle gevaren de berg op om in dit geval 9 mensen te redden. Uiteindelijk kwamen de reddingswerkers en skiërs veilig in het dal, maar er bestaat een levensgrote kans dat het fout gaat.

Bron: sn.at

Vandaag wordt ook een redelijke dag in de omgeving waar wij zitten. En omdat de mooie witte skihellingen dan goed te zien zijn denkt men dat je er ook kunt skiën. Het is op dit moment levensgevaarlijk buiten de pistes. Of de witte dood de tanden weer laat zien de komende dagen is een kwestie van tijd en ergens hopen we dat we het ongelofelijk mis hebben.

Kijk de komende dagen echt uit zodat je ook FANtastisch Oostenrijk in de toekomst kunt volgen.

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...