Aangenaam warm met kans op een flinke bui

Söll Hoch Söll Wilderkaiser

Blijft het warm en mooi weer of…

Aangenaam warm met kans op een flinke bui

Het is wisselvallig de komende tijd. De temperaturen zijn dit weekend nog zeer aangenaam maar er valt zo nu en dan ook een bui. De atmosfeer is zeer onstabiel waardoor er makkelijk buien kunnen ontstaan. Later in de week loopt de temperatuur ook weer iets terug maar de buien blijven. De details:

ZATERDAG:

De dag begint met een zonnestraal. Met name in het westen en de zuidelijke deelstaten doet de zon het in de ochtend goed. Het noordoosten heeft dan al te maken met veel bewolking en een losse bui. Omdat het snel opwarmt en de lucht vochtig is kunnen er in de loop van de dag ook elders flinke buien ontstaan. Deze buien kunnen gepaard gaan met een klap onweer en soms ook met hagel. De temperaturen liggen overal boven de 20°c en de maxima is rond de 23°c. Op 3000 meter is het rond het vriespunt. De wind is veranderlijk en matig.

ZONDAG:

Er komt op zondag een graadje bij. De maxima liggen rond de 24°c. De lucht is nogal verzadigd en daardoor bollen er telkens weer (zware) buien op. Veelal zal er onweer bij zitten. Tijdens buien kan de wind ook flink uithalen. De meeste buien vallen ten oosten van de lijn Salzburg – Villach.  Op 2000 meter is het rond 12°c.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Na zondag wordt het een stukje koeler. De buien blijven echter en het is verre van stabiel. Maandag liggen de temperaturen nog rond of boven de 20°c maar op dinsdag wordt nergens meer de 20°c gehaald. Elke dag is er kans op een bui en de wind is veranderlijk maar meest uit noordelijke richtingen. Wisselvalligheid troef dus de komende week!

Fijn weekend!

Ronaldo

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×